پزشکیان: اتصال اطلاعات هویتی شهروندان، از اولویتهای دولت در مسیر حکمرانی فسادستیز است

رئیسجمهور با تأکید بر اهمیت راهبردی تحول دیجیتال در ساختار حکمرانی کشور، گفت: اتصال اطلاعات هویتی شهروندان، از اولویتهای دولت در مسیر حکمرانی پاسخگو و فسادستیز است.
در جلسهای تخصصی با حضور مسعود پزشکیان، ابعاد مختلف طرح «تحول دیجیتال دولت» و سازوکارهای لازم برای ایجاد زیرساختهای حکمرانی مبتنی بر داده، مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، در این جلسه، درباره موضوعاتی نظیر طراحی و استقرار اسناد هویتی الکترونیک، اتصال دادههای هویتی شهروندان با کدپستی و سامانه کاداستر (کاداس)، یکپارچهسازی و هماهنگسازی دادهها، چابکسازی فرآیندهای مرتبط با سامانههای پردازش و اعتبارسنجی (SPV) و تعیین اولویتهای سیستمی در روند پیادهسازی، به عنوان بخشهایی از این طرح ملی بحث و تبادل نظر شد.
پزشکیان در این جلسه، با قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در تدوین این طرح ملی، با تأکید بر اهمیت راهبردی تحول دیجیتال در ساختار حکمرانی کشور، اظهارکرد: اجرای کامل قانون ۱۶۹ مکرر مالیاتی و اتصال اطلاعات هویتی شهروندان شامل کد ملی، کدپستی و کد کاداس، از جمله مهمترین اولویتهای دولت چهاردهم در این طرح و در مسیر تحقق حکمرانی شفاف، پاسخگو و فسادستیز است.
وی با اشاره به آثار ملموس اجرای این طرح در زندگی مردم، افزود: با تحقق این اهداف و استقرار زیرساختهای دادهمحور، بسیاری از مسائل و گرههایی که موجب نارضایتی، دلخوری و گلایه مردم شده، برطرف خواهد شد و شاهد ارتقای محسوس در کیفیت خدمات عمومی نیز خواهیم بود.
رئیسجمهور در ادامه با تأکید بر لزوم انتخاب دقیق مدل اجرا و مدیریت این طرح، خاطرنشان کرد: نحوه پیادهسازی این تحول میتواند در قالب دولتی، خصوصی یا ترکیبی از هردو (دولتی-خصوصی) باشد و انتخاب مدل مناسب، باید متناسب با شرایط و اقتضائات کشور انجام گیرد.
پزشکیان همچنین بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت نخبگان، نهادهای ذیربط و مشارکت فعال دستگاهها و صاحبنظران حوزه فناوری و حکمرانی دیجیتال تأکید کرد و گفت: پیشبرد موفق این طرح، نیازمند انسجام و همفکری جمعی است و تصمیمگیریهای جزیرهای و چندگانه میتواند فرآیند اجرایی را با چالش جدی مواجه سازد.
وی تصریح کرد: هر اندازه مسئولیتها به شکل درست توزیع و نظارتها دقیقتر اعمال شود، شاهد ارتقای کیفیت حکمرانی و بهبود عملکرد نظام اجرایی خواهیم بود.