موج فروش ماینرها؛ هشدار جدید برای سرمایهگذاران بیت کوین

در شرایطی که دو عامل سودگیری ماینرها و صندوقهای ETF بیت کوین در شرایط هشدار قرار دارد، شاخص IFP به عنوان آخرین برگ برنده بیت کوین، در کانون توجه تحلیلگران قرار گرفته
فرارو- بر اساس دادههای کریپتوکوانت، نرخ سودگیری استخراج کنندگان بیت کوین به بالاترین حد سه ماهه خود رسید.
به گزارش فرارو؛ دادههای آنچین حاکی از آن است که همزمان با رسیدن بیت کوین به اوج قیمتی خود ، ورودی روزانه بیت کوین به صرافیها از ۱۹هزار به ۸۱ هزار واحد بیت کوین جهش یافت. یک پنجم این حجم خروجی مربوط به ماینرها بود که نظر تحلیلگران را به خود جلب کرد.
همزمان با افزایش فشار فروش ماینرها، تحلیلگران سطوح حمایت کلیدی بیت کوین را مشخص کردند. بر اساس تحلیل تکنیکال، در صورت از دست رفتن این سطوح، ورود بیت کوین به فاز اصلاحی تأیید میشود.
جزئیات فروش گسترده ماینرهای بیت کوین
دادههای جدید پلتفرم تحلیلی کریپتوکوانت نشان میدهند که با رسیدن بیتکوین به بالاترین سطح قیمت خود؛ یعنی ۱۲۳ هزار دلار در ۲۴ تیرماه، ماینرها رفتار تهاجمی فروش را از سر گرفتهاند. ۱۶ هزار واحد بیتکوین از ۸۱ هزار واحد ورودی صرافیها متعلق به ماینرها بود که بالاترین میزان جریان ورودی ماینرها به صرافی از هفته دوم فروردین محسوب میشود. تحلیلگران کریپتوکوانت این سطح از فعالیت را "خروجی شدید" توصیف میکنند.
ماینرها تقریباً تمام بیتکوینهایی را که از کیف پول خود برداشت کرده بودند مستقیماً به صرافیهای متمرکز ارسال کردند. این امر از سوی تحلیلگران به عنوان تصمیمی فعال برای فروش در اوج قدرت بازار تفسیر شد.
رفتار ماینرها مدتهاست به عنوان یک شاخص پیشرو در تغییرات بازار در نظر گرفته میشود. هنگامی که نرخ ورودی بیت کوین ماینرها به صرافی افزایش مییابد، زنگ هشدار افزایش نوسانات یا اصلاحات موقتی به صدا در میآید.
اگر روند کلی بیتکوین صعودی و تقاضای سرمایهگذاران قوی باقی بماند، این موج فروش ماینرها صرفاً باعث درجا زدن بیت کوین میشود. اما مشکل زمانی به وجود میآید که این فعالیت با سایر عوامل مهم ریزشی همراستا شود.
پس لرزههای سودگیری ماینرها
بر اساس دادههای کوینکودکس، حجم معاملات بیتکوین پس از ثبت رکورد تاریخی خود، به بیش از ۱۰۰ میلیارد رسید، اما از تاریخ ۲۴ تیر بهتدریج کاهش یافت.
تحلیلگران اعتقاد دارند، که این میتواند نشانهای از خستگی یا کاهش مشارکت خریداران بزرگ باشد. میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه (SMA) در قیمت ۱۰۸,۷۹۶ دلار همچنان به طور قابل توجهی پایینتر از قیمت فعلی است که از لحاظ تحلیل تکنیکال تأیید میکند که ساختار حرکت صعودی همچنان به قوت خود باقیست، اما هرگونه شکست به زیر سطح ۱۱۵ هزار دلار میتواند میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه را به عنوان حمایت بعدی مورد توجه قرار دهد.
با توجه به افزایش تعداد تحلیلگرانی که به فروش استخراجکنندگان و فعالیت نهنگها اشاره میکنند، معاملهگران به دقت عملکرد قیمت را برای نشانههایی از عقبنشینی یا شکست مجدد زیر نظر دارند.
بررسی سایر عوامل هشداردهنده در کنار فروش ماینرها
بررسی تاریخی بیت کوین نشان میدهند فشار فروش از سوی ماینرها معمولاً تأثیر موقتی بر بازار دارد، مگر آنکه همزمان با افزایش جریان فروش سرمایهگذاران نهادی نیز همراه شود.
بررسی دادههای صندوقهای ETF بیتکوین نشان میدهد که در سه روز متوالی گذشته جمعاً ۱۵۳٫۸ میلیون دلار از صندوقهای بیتکوین خارج شده است. این خروجی سرمایه، بههمراه فشار فروش ماینرها، میتواند بیتکوین را تحت فشار قرار دهد.
آخرین برگ برنده بیت کوین
در این شرایط اگر بیت کوین برگ برندهای داشته باشد، آن شاخص «پالس جریان میان صرافیها» (IFP)؛ یک شاخص آنچین برای رصد جریانات مالی میان صرافیهای مختلف ارز دیجیتال است. این شاخص میزان جریان بیتکوین رد و بدل شده میان صرافیها را نشان میدهد و اغلب به عنوان یک ابزار برای سنجش تمایل بازار به فروش یا نوسانگیری استفاده میشود.
در دو چرخه قبلی بازار در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱، افزایش چشمگیر این شاخص با جریانهای سنگین ورودی به صرافیها همراه شد که در ادامه منجر به اصلاحهای قیمتی شدید شد. با این حال، دادههای سال ۲۰۲۵ نشان میدهند که علیرغم رسیدن قیمت به سطوح بیسابقه، شاخص IFP در سطح نسبتاً پایینی قرار دارد و نشانهای از افزایش فشار فروش گسترده از سوی سرمایهگذاران دیده نمیشود.
بر طبق این دادهها، تحلیلگران اعتقاد دارند در صورتی که شاخص IFP در روزها و هفتههای آینده جهش ناگهانی داشته باشد و همچنان شاهد خروج نقدینگی از صندوقهای بیت کوینی باشیم، هشدار ورود به فاز اصلاحی فعال میشود.
سطوح مهم قیمتی در بیت کوین
نمودار روزانه بیتکوین نشان میدهد که قیمت پس از رسیدن به سقف جدید، در محدوده فشرده بین ۱۱۵,۷۳۰ و ۱۲۳,۲۳۰ دلار تثبیت شده است. این محدوده اکنون بهعنوان یک کانال کوتاهمدت عمل میکند.
براساس تحلیلهای کریپتوکوانت، یکی از سطوح حمایت کلیدی در محدوده ۱۱۰٬۰۰۰ تا ۱۱۲٬۰۰۰ دلار تعریف شده است. حفظ این سطح در صورت افزایش فشار فروش، میتواند نقش حیاتی در ادامه روند صعودی داشته باشد.