طرز تهیه خورش مراکشی؛ غذای جدید و متنوع

خورش مراکشی نوعی غذای خومشزه و متفاوت است که از ترکیب گوشت چرخ کرده با نخود و... تهیه میشود.
فراروـ امروزه غذاهای بینالمللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی مانند انواع خورشتها و پلوها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذاها نداشتند. در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شدهاند و در برخی از رستورانها نیز سرو میشوند.
به گزارش فرارو؛ غذاهای مراکشی غذاهایی تند و رنگ و وارنگ هستند و تنوع زیادی دارند. خورش مراکشی نوعی خورش بسیار خوشمزه و مقوی است که دستور پخت آسانی دارد و گوشت و نخود از مواد اصلی تشکیل دهنده آن هستند. اگر به دنبال درست کردن غذاهای جدید و مدرن برای اعضای خانواده هستید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه خورش مراکشی همراه ما باشید.
مواد لازم پخت خورش مراکشی
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- نخود آبگوشتی: 1 پیمانه
- پیاز: 1 عدد
- گوجه گیلاسی: 10 عدد
- نمک، زردچوبه، پاپریکا و فلفل قرمز: به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی: 2 عدد
- زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه خورش مراکشی
برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت ریز خرد یا رنده کنید و همراه با مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کم کم نرم و طلایی شود.
حالا گوشت چرخ شده را اضافه کنید و کمی نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و پاپریکا روی گوشت و پیاز بریزید و چند دقیقه مواد را تفت بدهید.
در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه همراه با گوشت و پیاز تفت بدهید، سپس نخود آبگوشتی که از قبل نیمپز شده است همراه با کمی زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
حالا یک لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت و نخود با هم بپزند. نیم ساعت بعد گوجه گیلاسیها را از وسط نصف و همراه با لیمو عمانی به قابلمه خورش اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید خورش حدود 1 ساعت با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. حالا خورش مراکشی خوشمزه ما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ برای پخت این غذا حتما نخود را 24 ساعت خیس کنید و قبل از پخت خورش با کمی نمک آن را نیمپز کنید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.