طرز تهیه حلوای نذری برای ۴۰۰ نفر با روشی آسان

حلوا از خوراکیهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که در مراسم مذهبی و عزاداری تهیه میشود و پخت آن در میران بالا نیاز به رعایت نکات خاصی دارد.
فرارو- حلوا یکی از خوراکیهایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روشهای گوناگون پخته میشود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبتهای مذهبی مثل عزاداریهای ماه محرم و شبهای قدر و سفره افطار تهیه میکنند. حلوا علاوهبر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو میشود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب میشود.
به گزارش فرارو؛ در ماههای محرم و صفر که مخصوص عزاداری امام حسین است، پخت حوا برای پذیرایی در مراسم روضه و عزاداری و یا پخش نذری رونق بیشتری دارد. معمولا درست کردن حلوا برای تعداد بالا دارای چالشهایی است. ما در این مطلب قصد داریم آموزش پخت یک حلوای خوشمزه و درعین حال آسان را برای 400 نفر با شما به اشتراک بگذاریم، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت حلوا نذری
- آرد سبوسدار یا آرد نول: 15 لیوان
- آب: 20 لیوان
- شکر: 20 لیوان
- زعفران دم کرده: 1 مثقال
- ترکیب روغن جامد و مایع: 10 لیوان
- کره: 200 گرم
- پودر هل: 1 قاشق غذاخوری
- گلاب: 1 لیتر
طرز تهیه حلوا نذری
برای درست کردن این حلوای خوشمزه ابتدا شکر و آب را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید. اصلا شکر را هم نزنید و اجازه بدهید با حرارت کم داخل آب حل شود. وقتی 80 درصد شکر حل شد، آن را هم بزنید و بعد گلاب، زعفران دم کرده غلیظ و پودر هل را اضافه کنید و یک دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید تا شربت از حرارت بیفتد. در مرحله بعد آرد را الک کنید و داخل قابلمه بریزید و روغن را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام ترکیب روغن و آرد را هم بزنید تا نسوزد و ته نگیرد. حدود 1 ساعت زمان لازم است تا آرد خوشرنگ و سرخ شود. باید حتما حرارت کم باشد. وقتی آرد به رنگ نسکافهای درآمد، کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره آب شد، سپس شربت ولرم را کم کم به حلوا اضافه کنید و خیلی فوری هم بزنید تا همه شربت به خورد آرد برود. وقتی حلوا از دیوارههای قابلمه جدا شد، یعنی آماده است. حلوا را بعد از گهواره کردن داخل ظرف سرو بکشید و با خلال پسته و گل محمدی تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ این مقدار مواد تقریبا ده دیس بزرگ یا 400 کپسول حلوایی میشود. منظور از لیوان در دستور لیوانهای دستهدار فرانسوی است.
ـ این حلوا چون مقدارش زیاد است، نیازی به تفت دادن جداگانه آرد ندارد. دقت کنید آرد و روغن را با حرارت کم تفت بدهید و مدام هم بزنید تا آرد نسوزد. معمولا 1 ساعت زمان برای تفت دادن آرد و روغن کافی است. اگر بعد از 1 ساعت هنوز آرد به رنگ نسکافهای نشده بود، کمی حرارت را زیاد کنید.
ـ شربت را به صورت ولرم به حلوا اضافه کنید. شربت نه باید خیلی داغ و نه خیلی سرد باشد.
ـ برای تهیه حلوا بهتر است از آرد سبوسدار استفاده کنید. بهترین آرد برای تهیه حلوا آرد نان سنگک است؛ زیرا میزان سبوس داخل آن از بقیه نوع آردها بیشتر باشد؛ بنابراین حلوای شما خوشرنگتر و خوشمزهتر خواهد بود. تفت دادن آرد زمان دقیقی ندارد. این امر کاملاً سلیقهای است. بعضیها طرفدار حلوی تیره و بعضی دیگر حلوای روشن را دوست دارند. بنابراین هر زمان که رنگ آرد شما به رنگ دلخواهتان رسید، دست از تفت دادن بردارید.
ـ همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.