ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۳۱۳۱

شکوری‌راد: شاید می‌توانستیم از وقوع جنگ جلوگیری کنیم

شکوری‌راد: شاید می‌توانستیم از وقوع جنگ جلوگیری کنیم

تحلیل‌گر سیاسی اصلاح‌طلب گفت: «اگر در روند مذاکرات قدری جسورتر، چابک‌تر و هوشیارانه‌تر عمل می‌کردیم، شاید می‌توانستیم از وقوع جنگ نیز جلوگیری کنیم. در این مدت ترامپ نشان داده است که قابل مدیریت است. ما باید خودمان ترامپ را مدیریت می‌کردیم و نباید می‌گذاشتیم نتانیاهو این‌کار را بکند.»

تبلیغات
تبلیغات

علی شکوری‌راد، تحلیل‌گر سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده مردم تهران در مجلس ششم شورای اسلامی، در ارزیابی خود از هماهنگی دولت چهاردهم با رهبری در اداره کشور گفت: پزشکیان از ابتدا اعلام کرد که قصد دارد نظرات و سیاست‌های کلی نظام، که توسط رهبری ابلاغ شده، را اجرا کند. در عمل نیز تا حد زیادی همین‌گونه عمل شده است. 

به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه دولت، در عملکردهای خود، هم‌راستا با دیدگاه‌های رهبری حرکت کرده است، افزود: در مواردی که اختلاف نظر وجود داشته، مانند موضوع مذاکره، دکتر پزشکیان تصریح کرد که از ابتدا نظرش موافق مذاکره بوده است، اما وقتی رهبری اعلام کردند که مذاکره نمی‌کنیم، ایشان نیز گفت که وقتی نظر رهبری این‌گونه است، موضوع منتفی است و دولت تابع نظر رهبری خواهد بود. 

نماینده مردم تهران در مجلس ششم شورای اسلامی همچنین بیان کرد: پس از اینکه پزشکیان این موضع را مطرح کرد، رهبری نیز زمینه انجام مذاکره را فراهم کردند. 

پزشکیان براساس شعار «دعوا نکنیم» همواره بر وفاق و همدلی تاکید کرد

شکوری‌راد درباره هم‌افزایی و همراهی میان قوا در یکسال گذشته عنوان کرد: پزشکیان، براساس شعار «دعوا نکنیم» و تأکیدی که بر وفاق و همدلی داشت، تلاش زیادی کرده است تا با رؤسای قوای دیگر هم‌گرا باشد. به نظر می‌رسد در این زمینه، همگرایی با رئیس قوه قضاییه بسیار بیشتر و سازنده‌تر بوده است. 

وی با بیان اینکه اما در برخی موارد، این همگرایی از سوی رئیس مجلس به اندازه کافی صورت نگرفته است، ادامه داد: به‌عنوان مثال، در موضوع استیضاح وزیر اقتصاد، به نظر می‌رسد رئیس مجلس با استیضاح‌کنندگان هم‌راستا شد و این موضوع در نهایت به برکناری وزیر اقتصاد انجامید. 

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با بیان اینکه در مورد دیگری نیز، مجلس دخالت مستقیمی در حوزه اجرایی داشت؛ آن هم تصویب قانون مربوط به‌عدم همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود، خاطرنشان کرد: این اقدام، به نوعی مداخله در امور اجرایی محسوب می‌شد با این حال، پس از تصویب این قانون توسط مجلس، رئیس جمهور با وجود اینکه می‌توانست به آن اعتراض کند، چنین نکرد و قانون را جهت اجرا ابلاغ کرد. 

شکوری‌راد یادآور شد: به اعتقاد من، مجلس نباید در این زمینه ورود می‌کرد اما رئیس مجلس برخلاف انتظار با این مصوبه همراه شد؛ این مسأله نوعی واگرایی میان رؤسای قوا را نمایان ساخت با این حال، رئیس جمهور علیرغم ایراداتی که وجود داشت، قانون را مطابق روال معمول ابلاغ کرد. 

وی در ارزیابی خود از رویکرد پزشکیان در زمینه توافق داخلی و تعامل با جهان گفت: به نظر من رئیس جمهو تا حد زیادی به وعده‌ای که در انتخابات داده بود، عمل کرده است. شعار «دعوا نکنیم» عملاً به وفاق تبدیل شد و حتی از نیروهای رقیب انتخاباتی نیز در دولت استفاده شد. 

پزشکیان در ایجاد همگرایی در سطوح بالای حاکمیت و دولت تلاش فراوانی انجام داد

نماینده مردم تهران در مجلس ششم شورای اسلامی معتقد است: پزشکیان تلاش زیادی برای ایجاد همگرایی در سطوح بالای حاکمیت و دولت انجام داد و از این منظر، بیش از آنچه انتظار می‌رفت، کار کرده است. در سطح بین‌الملل نیز نظر او بر پیشبرد امور از طریق مذاکره و تعامل بود و موفق شد فرایند مذاکرات را آغاز کند اما متأسفانه طرف‌های مقابل در حین مذاکره به ایران حمله نظامی کردند. 

شکوری‌راد با بیان اینکه در مصاحبه‌ای که روز دوشنبه با تاکر کارلسون مجری شبکه آمریکایی انجام شد، پزشکیان گرایش صریح خود را نسبت به تعاملات بین‌المللی ابراز کرد، عنوان کرد: به اعتقاد من، او با توجه به اینکه جایگزین‌عدم تعامل می‌تواند جنگ باشد، تلاش کرده تا راه را برای جلوگیری از وقوع مجدد جنگ باز بگذارد که این رویکرد کاملاً مثبت و در راستای وعده‌های پیشین اوست. 

وی در تحلیل خود از ترمیم شکاف میان مردم و حاکمیت اظهار کرد: یکی از نکات برجسته در کارنامه پزشکیان همین مسأله است که تجلی آن را در انسجام و وحدتی دیدیم که پس از آغاز جنگ در میان مردم و کشور شکل گرفت. 

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اضافه کرد: سیاست‌های مردم‌گرایانه‌ای که پزشکیان در این یکسال دنبال کرد، باعث شد تا حماسه‌ای ملی خلق شود و در برابر حمله‌ای که به ایران صورت گرفت، انسجام و وحدت ملی - که خود یکی از مولفه‌های اقتدار کشور است - شکل بگیرد این اقتدار توانست دشمن را وادار به ارائه پیشنهاد آتش‌بس کند. 

شکوری‌راد ادامه داد: به نظر من، نقطه مثبت دیگری در کارنامه پزشکیان وجود دارد و آن مقاومت او در برابر اجرای قانون عفاف و حجاب بود که می‌توانست دولت را در مقابل مردم قرار دهد. اکنون مشخص شده این مقاومت تا چه حد در ظهور مؤلفه اقتدار ملی که پس از آغاز جنگ شاهد آن بودیم، مؤثر بوده است. 

وی در پاسخ به این سؤال که اگر پزشکیان نبود، سرنوشت جنگ چگونه رقم می‌خورد، گفت: البته تحلیل این موضوع کار ساده‌ای نیست، اما به هر حال یکی از عوامل مهم در کنار اقتدار نظامی ایران که موثر واقع شد، رویکرد عقلانی و مردم‌گرایانه پزشکیان بود. 

نماینده مردم تهران در مجلس ششم خاطرنشان کرد: پزشکیان کمک کردند که اقتدار ملی در قالب انسجام و وحدت مردم به منصه ظهور برسد و این امر بسیار تأثیرگذار بود. اقتدار ملی و یکپارچگی مردم و حاکمیت در برابر دشمن خارجی در کنار قدرت نظامی کشور موجب شد تا جنگ طولانی نشده و از ویرانی‌های بیشتر جلوگیری گردد. 

به وزیر امور خارجه نمره خوبی می‌دهیم

شکوری‌راد در تحلیل خود از عملکرد دولت در ایجاد تعادل میان میدان و دیپلماسی اظهار کرد: به اعتقاد من، وزیر امور خارجه در این مدت عملکرد قابل قبولی در حوزه دیپلماسی داشته و می‌توان به او نمره خوبی داد، چراکه هوشیارانه و مؤثر عمل کرده است. 

وی با بیان اینکه وزیر خارجه فقط نماینده دولت نیست، بلکه نماینده کل نظام و حاکمیت در عرصه بین‌الملل است و نباید نقش او را صرفاً به دولت محدود کرد، تصریح کرد: عملکرد عراقچی در مجموع مثبت بود هرچند شاید می‌توانست بهتر هم باشد تا کار به جنگ کشیده نشود؛ هرچند در نهایت، این جنگ از سوی دشمنان بر ما تحمیل شد. 

اگر در روند مذاکرات جسورتر، چابک‌تر و هوشیارانه‌تر عمل می‌کردیم از وقوع جنگ جلوگیری می‌شد

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت تاکید کرد: اگر در روند مذاکرات قدری جسورتر، چابک‌تر و هوشیارانه‌تر عمل می‌کردیم، شاید می‌توانستیم از وقوع جنگ نیز جلوگیری کنیم. در این مدت ترامپ نشان داده است که قابل مدیریت است. ما باید خودمان ترامپ را مدیریت می‌کردیم و نباید می‌گذاشتیم نتانیاهو این‌کار را بکند. 

شکوری‌راد در ارزیابی خود عملکرد پزشکیان در حوزه دیپلماسی و روابط با همسایگان در طول یکسال گذشته گفت: یکی از رویکردهای مثبت رئیس جمهور تعامل سازنده با کشورهای همسایه بوده است. سفرها و تماس‌های تلفنی متعددی که او در این مدت انجام داده یا برقرار کرده است، نشان‌دهنده همین رویکرد است. 

وی ادامه داد: ادبیات و منش پزشکیان در دیدارها و مکالمات رسمی جذاب و تأثیرگذار است. صداقت و صمیمیت ایشان در کنار هوشیاری و هوشمندی دیپلماتیک، جذابیتی ایجاد کرده که باعث می‌شود راه‌های ارتباط و گفت‌وگو برای ایشان هموار باشد و تعامل با طرف‌های مقابل با استقبال مواجه شود. 

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در تحلیل خود از رویکرد بازگشت به مردم در تصمیم‌گیری‌های کلان، که از اصول ثابت دکتر پزشکیان بوده است، عنوان کرد: یکی از شعارهای اصلی دولت آقای دکتر پزشکیان این بود که «صدای بی‌صدایان» خواهد بود. امروز مردم بازتاب صدای خود را در عملکرد دولت می‌بینند و همین مسئله باعث شده است که دولت ایشان برای مردم امیدآفرین باشد. 

شکوری‌راد افزود: این یک نکته بسیار مثبت است و باید از این سرمایه اجتماعی به‌درستی استفاده شود. لازم است با دقت و هوشمندی مراقب بود تا این سرمایه ارزشمند از بین نرود، چرا که تداوم آن می‌تواند پشتوانه‌ای قوی برای عبور از بحران‌ها و پیشبرد برنامه‌های ملی باشد.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات