آیا در روزهای آینده مذاکراتی در پیش است؟

وزیر امور خارجه در گفتگو با لوموند فرانسه گفت: در حال حاضر، تبادلات دیپلماتیک از طریق برخی کشورهای دوست یا میانجی در جریان است. شکل این گفتوگوها میتواند بر اساس شرایطی که پیشتر ذکر شد، تغییر کند. گفتوگو همواره هسته اصلی سیاست خارجی ایران بوده و هست، و شما در تاریخ هیچ نمونهای نمییابید که ایران این اصل را نقض کرده باشد.
عراقچی گفت: ایالات متحده زمانی بزرگ خواهد شد که ارزشهای اخلاقی والایی را ترویج کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، فراتر از جایگاه سیاسی، موقعیتی منحصر بهفرد در قانون اساسی کشور دارد؛ قانونی که اکثریت ملت ایران به آن رأی دادهاند. ما به هیچکس اجازه نخواهیم داد که با تهدید جنگ، ملت ما را از ارادهاش محروم کند. افزون بر این، برخلاف آنچه اسرائیل ادعا میکرد و هدفگذاری کرده بود، به پیروزی نرسید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی افزود: هرگونه همکاری منطقهای قابل مذاکره است، مشروط بر اینکه حقوق و منافع ملت ایران نادیده گرفته نشود. ایران بارها اعلام کرده که آماده گفتوگو و همکاری با هر کشور مسئول، بهویژه همسایگان خود، برای توسعه فناوری هستهای صلحآمیز است.
عراقچی گفت: ما غنیسازی اورانیوم را بر پایه حقوق خود ذیل پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) انجام میدهیم و همیشه گفتهایم که هیچ هدف نظامی نداریم. حتی اکنون، پس از اینکه مورد حمله قرار گرفتیم، از سیاست رسمی خود درخصوص عدم دستیابی به سلاح هستهای عدول نکردهایم؛ سیاستی که مبتنی بر فتوای دینی است و تولید، انباشت و استفاده از سلاحهای کشتار جمعی را غیر انسانی و غیراسلامی میداند.
او تاکید کرد: سطح غنیسازی بر اساس نیازهای ایران تعیین میشود. در چارچوب برجام، ما سطح غنیسازی را روی عددی یکرقمی (۳.۶۷٪) محدود کردیم. سپس، به دلیل خلف وعده کشور فروشنده یعنی آرژانتین درخصوص راکتور تحقیقاتی تهران (که برای تولید دارو و رادیوداروها به کار میرود)، غنیسازی را تا ۲۰٪ افزایش دادیم، آن هم فقط برای این کاربرد. سپس برای نشان دادن اینکه تهدید و فشار راهحل نیست، سطح غنیسازی را به ۶۰٪ رساندیم. اصل غنیسازی هم یک حق و هم یک نیاز برای ایران است، اما جزئیات آن میتواند در چارچوب توافقی متوازن، دوسویه و تضمینشده مورد مذاکره قرار گیرد.
وی افزود: اگر فرانسه توسعه موشکهای دوربرد توسط برخی کشورها را تحمل میکند و حتی آنها را میفروشد، چرا باید با برنامه دفاعی موشکی ایران که برد محدودی دارد و بخشی از توان بازدارندگی کشور است، مخالفت کند؟ ما بارها تأکید کردهایم که برنامه موشکیمان صرفاً دفاعی و بازدارنده است. در شرایطی که ایران بهطور مداوم از سوی اسرائیل و ایالات متحده تهدید میشود و اکنون هدف حمله قرار گرفته، انتظار کنار گذاشتن توان دفاعی منطقی نیست. همانگونه که کشورهای اروپایی از حق دفاع مشروع خود دفاع میکنند، ایران نیز این حق مشروع را برای خود محفوظ میداند.