ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۰۸۰۳

کدام محله تهران به زنجیرسازی‌ معروف است؟

کدام محله تهران به زنجیرسازی‌ معروف است؟

این هیئت تاریخچه بسیار ویژه‌ای دارد. اکنون سال هاست در ایام محرم مخصوصاً روز عاشورا و تاسوعا دسته عزاداری بسیار بزرگی از هیئت تشکیل می شود که در نزد اهالی تهران هم معروف است.

تبلیغات
تبلیغات
یکی از محله‌های شهرری پیشینه کهنی در حرفه های صعنتی دارد. برخی از مشاغل و صنایع برای نخستین بار در تهران در این محله ایجاد یا تولید شد. بیشتر در این باره بخوانید.

به گزارش همشهری آنلاین؛ هاشم‌آباد شهرری پیشینه کهنی در حرفه های صنعتی دارد. برخی از مشاغل و صنایع برای نخستین بار در تهران در این محله ایجاد یا تولید شد. برای مثال زنجیرسازی، یکی از مشاغل منحصربه‌فرد اهالی نفرآباد و هاشم‌آباد است که نزدیک به یک قرن قدمت دارد.

زنجیر

میرحسین موسوی، ری‌پژوه، درباره پیشینه تاریخی این شغل و علت فعالیت آن در این محله می‌گوید: «هاشم‌آباد - نفرآباد فاصله بسیار کمی به نخستین و بزرگ‌ترین تکیه زنجیرزنی تهران یعنی هیئت محمد هاشم (نام پدر حاج امیر کاظمی، بانی هیئت) داشت. این هیئت تاریخچه بسیار ویژه‌ای دارد. اکنون سال هاست در ایام محرم مخصوصاً روز عاشورا و تاسوعا دسته عزاداری بسیار بزرگی از هیئت تشکیل می شود که در نزد اهالی تهران هم معروف است.

در گذشته عزداران حسینی از میدان شوش تا خود تکیه به راه می‌افتادند و زنجیززنی می‌کردند. از آن دوران تا کنون تعداد زنجیرزنان از ۵هزار تا ۲۰هزار نفر متغیر است. همین موضوع زنجیرزنی باعث شد، صنعت زنجیرسازی در جوار تکیه محمد هاشم شکل بگیرد و طولی نکشد این شغل و صنعت رونق ویژه‌ای پیدا کند.

زنجیر

چون برخی از عزادارانی که برای مراسم به این محل می‌آمدند به زنجیر نیاز داشتند یا گاه فراموش می‌کردند زنجیرهایشان را همراه بیاورند. به همین خاطر بیشتر آهنگری‌ها نزدیک این ایام زنجیر می‌ساختند. یکی از افراد شاخص هم در این زمینه «اکبر زنجیرساز» بود.»

رضا عبدالله‌فرد، فرزند حاج اکبر و از ساکنان قدیمی این محله، درباره حرفه پدرش می‌گوید: «پدرم حاج اکبر کاوه یکی از آهنگران محله نفرآباد بود. آن روزها به همه آهنگرها لقب کاوه می‌دادند. او زنجیر و علامت برای عزاداری سیدالشهدا(ع) می‌ساخت. آهنگری ها چند قدم بیشتر با تکیه نفرآباد فاصله نداشت کار و کسب آنها چند ماه مانده به ماه محرم حسابی رونق داشت. زنجیر برای بزرگ‌سالان با شمار زنجیرهای بیشتر و متراکم‌تر و برای کودکان کم‌تر بود.»

زنجیر

به گفته موسوی هیئت زنجیرداران متوسل به حضرت علی‌اکبر علیه‌السلام معروف به هیئت محمدهاشم، نخستین و بزرگ‌ترین هیئت زنجیرزنان تهران در شهرری و در جنوبی‌ترین نقطه تهران، یعنی در کوی اعتمادی، خیابان حرم حضرت عبدالعظیم حسنی واقع شده است. این هیئت در سال ۱۳۲۷ شمسی به ثبت رسید، اما خیلی پیش‌تر از این سال، هیئت در این مکان تشکیل می‌شد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات