دانشگاه برای پولدارها؛ سهم کم مدارس دولتی در رتبههای برتر کنکور

یک استاد دانشگاه گفت: «ورودی دانشگاههای دولتی دهکهای اقتصادی بالای شش هستند. دانشآموزانی که از نظر اقتصادی برخوردار نیستند، نمیتوانند وارد دانشگاههای خوب شوند». مهدی حسنلو، استاد دانشگاه تهران و سرپرست سابق اداره کل امور خوابگاههای این دانشگاه، میگوید: «گزارشی خواندم که ورودی دانشگاههای دولتی دهکهای اقتصادی بالای شش هستند، یعنی دانشجویانی که از گروههای برخوردار و متوسط از نظر اقتصادی هستند، بیشتر در دانشگاههای دولتی قبول میشوند».
یک کارشناس آموزش توضیحاتی درباره تفاوت کیفیت آموزش در مدارس ارائه داد.
به گزارش خبرآنلاین، او ادامه میدهد: «این خبر، هم خوب است، هم بد؛ خوب است چون کمتر با فقر و گرفتاری دانشجویان مواجه هستیم، اما بد است، از این منظر که بچههایی که از نظر اقتصادی برخوردار نیستند، نمیتوانند وارد دانشگاههای خوب شوند. یک عکس از نفر اول کنکور تجربی سال قبل منتشر شد که در اطرافشان کلی کتاب چیده شده بود. گمان میکنم قیمت آن کتابها حدود ۳۰۰ میلیون تومان بود، بدون درنظرگرفتن هزینههای کلاسهای کنکور؛ با وجود این منکر وجود دانشجویان نیازمند در دانشگاه تهران نمیشوم، اما بدانید که امروز ورودی دانشجویان از میان بچههایی است که از منظر اقتصادی برخوردار هستند». گزارشهای منتشرشده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس هم سلطه گروههای برخوردار اقتصادی در قبولی دانشگاهها را نشان میدهد.
یعنی عملا سرنوشت محتوم نظام آموزشی کشور ما به این سمت میرود که دیگر نمیتواند نماینده گروه کارگر و قشر ضعیف و متوسط رو به پایین جامعه باشد. والدین بیشتر دانشجویان دانشگاههایی مانند شریف دیگر کارگر نیستند».
دراینباره محمد داوری، کارشناس آموزش و مشاوره تحصیلی در مدارس، میگوید: «تنوع مدارس یکی از مصادیق نقض عدالت آموزشی است. سال به سال سهم مدارس دولتی عادی در کسب رتبههای برتر کنکور کاهش یافته است. در مقابل درصد قبولی دانشآموزان مدارس تیزهوشان، نمونه دولتی، غیرانتفاعی و مدارس خاص بسیار بالاست که این موضوع نشاندهنده رقابت نابرابر و شکست بسیاری از افراد است».