ترنج موبایل
کد خبر: ۸۶۷۴۰۶

ببینید؛ چالش روزانه درمان فیل‌های مبتلا به سل با ۴۰۰ قرص

ببینید؛ چالش روزانه درمان فیل‌های مبتلا به سل با ۴۰۰ قرص

دو فیل آفریقایی در پارک سافاری کراچی پاکستان به بیماری سل مبتلا شده‌اند و حالا تیمی از دام‌پزشکان و پزشکان، با روش‌هایی خلاقانه و روزانه، تلاش می‌کنند این حیوانات عظیم‌الجثه را با مصرف ۴۰۰ قرص در روز درمان کنند.

تبلیغات
تبلیغات

 

فرارو- تیمی از دام‌پزشکان و پزشکان در پاکستان روشی نوآورانه برای درمان دو فیل مبتلا به سل ابداع کرده‌اند که در آن، روزانه حداقل ۴۰۰ قرص به این حیوانات داده می‌شود.

به گزارش فرارو، این عملیات عظیم که توسط کارکنان پارک سافاری کراچی انجام می‌شود، شامل قرار دادن قرص‌ها – همان قرص‌هایی که برای درمان سل انسانی به‌کار می‌روند – درون غذاهایی همچون سیب، موز و شیرینی‌های پاکستانی است.

دوز دارو بر اساس وزن فیل‌ها که حدود ۴۰۰۰ کیلوگرم (۸۸۰۰ پوند) است، تنظیم می‌شود.

«مدهوبالا» و «مالیکا» چند هفته زمان نیاز داشتند تا به این روند عادت کنند؛ در ابتدا قرص‌های تلخ را تف می‌کردند و با بداخلاقی به سمت مراقبان خود یورش می‌بردند.

بودیکا باندارا، جراح دام‌پزشک از سریلانکا که برای نظارت بر روند درمان به کراچی سفر کرده، می‌گوید: درمان فیل‌ها برای بیماری سل همواره چالشی است. ما هر روز از روش‌های متفاوتی استفاده می‌کنیم.

وی می‌افزاید: در ابتدا نشانه‌هایی از استرس در حیوانات دیده می‌شد، اما کم‌کم با روند درمان سازگار شدند. باندارا پیش‌تر به درمان بیش از دوازده فیل مبتلا به سل در سریلانکا کمک کرده است.

علی بلوچ، مهتر ۲۲ ساله، هر روز صبح زود از خواب بیدار می‌شود تا برنج و عدس را همراه با شیره نیشکر بپزد و آن را به شکل توپ‌هایی درآورد که قرص‌ها درونشان جاسازی شده‌اند.

وی در حالی که شاهد آب‌تنی فیل‌ها زیر شلنگ آب برای خنک شدن بود، گفت: می‌دانم قرص‌ها تلخ هستند.

چهار فیل آفریقایی – که در دوران کودکی در طبیعت تانزانیا به دام افتاده بودند – در سال ۲۰۰۹ وارد کراچی شدند.

«نورجهان» در سال ۲۰۲۳ و «سونیا» در پایان سال ۲۰۲۴ درگذشتند. کالبدشکافی نشان داد که سونیا به بیماری سل مبتلا بوده، بیماری‌ای که در پاکستان بومی است.

آزمایش‌های صورت‌گرفته روی مدهوبالا و مالیکا نیز مثبت بود. به همین دلیل، شورای شهر که مالک پارک سافاری است، تیمی برای مراقبت از این فیل‌ها تشکیل داد.

باندارا می‌گوید ابتلای فیل‌ها به این بیماری واگیر از انسان غیرمعمول نیست، اما مدهوبالا، مالیکا و سونیا علائم مشخصی نشان نداده بودند.

نسیم صلاح‌الدین، رئیس بخش بیماری‌های عفونی در بیمارستان اندس پاکستان، که برای نظارت بر سلامت کارکنان به کار گرفته شده، گفت: برای من شگفت‌آور بود که فیل‌ها هم می‌توانند به سل مبتلا شوند.

وی افزود: این پرونده برای من و دانشجویانم جالب است. همه می‌خواهند درباره‌ی روند درمان و پیشرفت آن بیشتر بدانند.

چهار مهتر وظیفه دارند با ماسک و لباس ایزوله به فیل‌ها غذا بدهند تا از انتقال بیماری – که سالانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر را در پاکستان مبتلا می‌کند – جلوگیری شود.

پارک سافاری کراچی پیش‌تر به دلیل بدرفتاری با حیوانات، از جمله یک فیل که با کمپین خواننده آمریکایی «شر» از آنجا نجات یافت، تحت انتقاد بوده است؛ اما اکنون امیدوار است با برنامه‌ای یک‌ساله، دو فیل باقی‌مانده‌اش از این بیماری نجات یابند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات