ترنج موبایل
کد خبر: ۸۶۱۵۶۷

حزب کارگر در انتخابات استرالیا ابقا شد؛

دوپینگ چپ‌ها با ترامپ

دوپینگ چپ‌ها با ترامپ

انتخابات استرالیا در حالی برگزار شد که به گفته ناظران سیاسی تحت سایه سنگین دونالد ترامپ قرار داشت، چراکه دور دوم ریاست‌جمهوری آمریکا به شکلی متفاوت پیش رفت و تعرفه‌های تحمیلی او بر متحدان و دشمنانش بر سراسر جهان تأثیر گذاشت. زمانی که ترامپ در ابتدا تعرفه‌های بدون معافیت را اعلام کرد، آلبانیزی گفت که این «کار یک دوست» نبود، اما او متعهد شد که به آن واکنشی تلافی‌جویانه نشان ندهد.

تبلیغات
تبلیغات

مردم استرالیا شنبه ۱۳ اردیبهشت در انتخاباتی سراسری به پای صندوق‌های رای رفتند؛ انتخاباتی که تحت تاثیر نگرانی‌ها اقتصادی و سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برگزار شد. همین نگرانی، اما به سود چپ‌ها تمام شد و آنها در مسند قدرت باقی ماندند. این دومین انتخابات مهم در سراسر جهان است که از سیاست‌های ترامپ متاثر می‌شود. پیش‌تر حزب لیبرال در کانادا توانست با بسیج رای‌دهندگان علیه سیاست‌های ترامپ در انتخابات به پیروزی برسد.

به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از رویترز، آلبانیزی وعده داده بود که در صورت پیروزی، به مساله بحران مسکن و تقویت سیستم درمانی عمومی اولویت خواهد داد. داتن، رهبر ائتلاف محافظه‌کار لیبرال-نشنال که مواضع سخت‌گیرانه‌ای در مورد مهاجرت و اصلاحات اقتصادی دارد، تاکید کرده بود که بسیاری از «استرالیایی‌های ساکت» حامی بازگشت ائتلاف هستند.

بی‌بی‌سی هم در گزارشی نوشت: آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر کنونی استرالیا بار دیگر در انتخابات سراسری آن کشور پیروز شد. با اعلام نتایج انتخابات سراسری استرالیا، نه تنها ائتلاف لیبرال‌ها و ملی‌گرایان انتخابات سراسری استرالیا را به حزب کارگر باخت، بلکه پیتر داتون، رهبر این ائتلاف و رقیب اصلی آلبانیزی کرسی خود را در پارلمان به الیسون فرانس، نماینده حزب کارگر باخت.

داتون در جمع هواداران خود بابت شکست ائتلاف عذرخواهی کرد و به آلبانیزی تبریک گفت. او با قدردانی از حمایت‌های خانواده خود گفت: «این شکست داستان واقعی ما نیست. ما دوباره برخواهیم خواست.»

انتخابات استرالیا در حالی برگزار شد که به گفته ناظران سیاسی تحت سایه سنگین دونالد ترامپ قرار داشت؛ چراکه دور دوم ریاست‌جمهوری آمریکا به شکلی متفاوت پیش رفت و تعرفه‌های تحمیلی او بر متحدان و دشمنانش بر سراسر جهان تاثیر گذاشت. زمانی که ترامپ در ابتدا تعرفه‌های بدون معافیت را اعلام کرد، آلبانیزی گفت که این «کار یک دوست» نبود، اما او متعهد شد که به آن واکنشی تلافی‌جویانه نشان ندهد.

آلبانیزی؛ قهرمان طبقه کارگر

هنگامی که آنتونی آلبانیزی اعلام کرد انتخابات استرالیا برگزار خواهد شد، وعده‌ای را که سه سال پیش هنگام نشستن بر مسند نخست‌وزیری داده بود، تکرار کرد: «جلوی کسی را نخواهیم گرفت و کسی را جا نخواهیم گذاشت.» برای بسیاری رهبری آلبانیزی آغاز یک گشایش و امید به فصلی جدید بود. فصلی به دور از ناپایداری سیاسی و بحران‌های ملی.

آلبانیزی به سرعت تلاش برای کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای، پایدار کردن روابط بین‌المللی و تغییر قوانین کلیدی در استرالیا را آغاز کرد. با وجود مواجهه اقتصاد جهانی بیمار، تنش‌های سیاسی داخلی و رشد نارضایتی از دولت، آلبانیزی توانست بار دیگر پیروز میدان رقابت سیاسی استرالیا باشد.

شکست غیر منتظره محافظه‌کاران

پیتر داتون را می‌توان یک محافظه‌کار سرسخت شمرد که بیانیه‌های جنگ طلبانه‌اش پرحاشیه بوده و او را تبدیل به یکی از چهره‌های تاثیرگذار سیاست استرالیا کرده است. داتون برای نخستین بار در سال۲۰۰۲ در پارلمان استرالیا ایستاد و خود را به مردم این کشور معرفی کرد.

او گفت: «به‌عنوان یک افسر پلیس، من بهترین و بدترین‌های جامعه را دیده‌ام. مهربانی و ذات خوب انسان‌ها را دیده‌ام و همین‌طور رفتار مشمئزکننده برخی افراد که جایی در جامعه بیش از اندازه صبور ما ندارند.»

او عهد کرد که برای «مردم فراموش‌شده» استرالیا بجنگد. مردمی که به گفته او از رهبری «اقلیت غوغاسالار» خسته شده‌اند. گفته‌ای که داتون با اتکا به آن تا رأس ائتلاف لیبرال‌ها و ملی‌گرایان رسید. او دیروز در سخنرانی خود شکست را پذیرفت و گفت که ائتلاف به خوبی عمل نکرده است.

چرا نتیجه به سود کارگر رقم خورد

بر اساس نظرسنجی‌ها، حزب کارگر تا چند ماه پیش در نظرسنجی‌ها عقب بود، اما با افزایش فشار اقتصادی، رشد هزینه‌های زندگی و نگرانی از سیاست‌های دونالد ترامپ در آمریکا، روند به نفع آلبانیزی تغییر کرد. داتن در هفته‌های اخیر با افت در نظرسنجی‌ها مواجه شده و برخی سیاست‌های پیشنهادی‌اش، مانند محدودیت برای دورکاری کارمندان دولت، با واکنش منفی روبه‌رو شده‌اند.

ناظران می‌گویند که انتخابات ۲۰۲۵ استرالیا تحت تاثیر مجموعه‌ای از مسائل داخلی و بین‌المللی، از بحران هزینه‌های زندگی گرفته تا سیاست‌های خارجی ایالات متحده، به یکی از پیچیده‌ترین رقابت‌های سیاسی سال‌های اخیر تبدیل شده است.

این رسانه انگلیسی می‌افزاید: در سراسر استرالیا، در حالی که مردم در مراکز رای‌گیری صف کشیده بودند، ساندویچ سوسیس و برگر‌هایی را که داوطلبان برای جمع‌آوری کمک‌های خیریه می‌فروختند، خریداری کردند. این سنت هرسال به یکی از نماد‌های روز رای‌گیری در این کشور تبدیل شده و با هشتگ سوسیس دموکراسی فضای شبکه‌های اجتماعی را پر کرد. گروهی از رای‌دهندگان نیز در مناطق ساحلی با لباس شنای معروف به «بادجی اسماگلر» پای صندوق‌های رای رفتند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات