ترنج موبایل
کد خبر: ۷۷۹۱۹

سید رضا اکرمی در گفت‌وگو با «فرارو»: فاصله و شکاف طبقاتی در جامعه داریم

چرا وضعیت عدالت راضی کننده نیست؟

چرا وضعیت عدالت راضی کننده نیست؟
تبلیغات
تبلیغات


فرارو- عضو کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نباید هیچ وقت از وضع موجود راضی باشیم، درباره اظهارات رهبر انقلاب، گفت: «مقام معظم رهبری گفته است که وضع موجود را رضایت کننده نمی‌دانیم و همچنان فاصله و شکاف طبقاتی در جامعه داریم، فاصله دهک‌های بالا و پایین از نظر درآمد زیاد است و این موضوع نباید مطلوب جامعه اسلامی و انقلابی باشد.»

رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر خود نسبت به وضع فعلی عدالت در کشور انتقاد کرده و فرمودند که وضع فعلی عدالت در کشور مطلقا راضی کننده نیست.

در این باره، عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، صادق سروری، سخنان رهبر انقلاب را به کارت زرد و تذکر جدی به مسئولان کشور تعبیر کرد و گفت: «عدم توجه مسئولان به تذکرات رهبری طی سال‌های گذشته موجب بروز وضعیت فعلی شده است.»

وی افزود: «اگر مسئولان تذکرات رهبر معظم انقلاب را در سال‌های گذشته جدی می‌گرفتند وضعیت فعلی ایجاد نمی‌شد و ایشان به صراحت از این موضوع گلایه و شکایت نمی‌کرد.»

سیدرضا اکرمی در گفت‌وگو با خبرنگار «فرارو» پیرامون این موضوع گفت: «ما نباید هیچ وقت به وضع موجود اعلام رضایت کنیم چون اگر اعلام رضایت کنیم و به وضع موجود در هر بخشی از تربیت، جهاد، دفاع و صنعت راضی باشیم افق‌مان گسترش نمی‌یابد. باید افق را آن قدر بالا ببینیم که به ما جهت دهد. در واقع باید بینش ما آن قدر بلند، بالا و جامع باشد تا هیچ وقت در جا نزده و توقف نداشته باشیم.»

وی با بیان اینکه متاسفانه در جامعه ما مسایل سیاسی بر بسیاری از مسایل کلیدی و بنیادی غلبه پیدا کرده، گفت: «یکی از این مسایل بنیادی عدالت اجتماعی است. عدالت اجتماعی هم تنها مسایل اقتصادی نیست. کسی که می‌خواهد رشد کند، باید پلکانی رشد کند نه آسانسوری. چون رشد آسانسوری نشان دهنده این است که عدالت تحقق نیافته و حق برخی نادیده گرفته شده است.»

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به سخنان رهبر انقلاب، گفت: «مقام معظم رهبری گفته است که وضع موجود را رضایت کننده نمی‌دانیم و همچنان فاصله و شکاف طبقاتی در جامعه داریم، فاصله دهک‌های بالا و پایین از نظر درآمد زیاد است و این موضوع نباید مطلوب جامعه اسلامی و انقلابی باشد.»

وی افزود: «اما این به معنای نادیده گرفتن خدمات و زحمات نیست. اگر 33 سال گذشته جمهوری اسلامی را با 33 سال قبل مقایسه کنیم تفاوت را در همه ابعاد می‌بینیم هرچند که این وضعیت هم رضایت بخش نیست.»

اکرمی تاکید کرد: «ما از امام به یاد داریم که گفت ما باید خیلی تلاش کنیم و زحمت بکشیم تا خرابی‌ها را آباد کنیم تازه آن زمان، جنگ هم نبود. الان شما به مناطق جنگی نگاه کنید. پس از 23 سال از پایان جنگ هنوز به حالت اول بازنگشته و خرابی‌ها در آبادان و خرمشهر و مناطق غرب باقی است.»

این نماینده مجلس ادامه داد: «بنابراین فرمایش ایشان هم درست است و هم اینکه معنایش این است که ما نباید به وضع موجود راضی باشیم، همت ها را بلند کنیم و زحمت زیاد بکشیم و با توجه به اینکه امسال هم جهاد اقتصادی نامگذاری شده، بیشتر بجنبیم.»

وی در این باره که آیا سخنان رهبر انقلاب را باید به معنای شکست دولت در اجرای عدالت تعبیر کرد یا خیر، گفت: «این سخنان به معنای نادبده زحمات نیست. من معتقدم همه دولت‌های گذشته نیز زحمت زیادی کشیده‌اند. اکنون بسیاری از طرح‌هایی که به بهره برداری می‌رسد طرح‌های گذشته هستند. باید درآمد نفت را در آن دوره در نظر بگیریم. من چون چند دوره نماینده مجلس بودم به یاد دارم که ما نفت را 7 دلار می‌فرختیم ولی الان 100 دلار می‌فروشیم، یعنی 15 برابر افزایش قیمت. بنابراین الان که قیمت نفت بالا است قطعا خدمات هم باید بهتر و بیشتر باشد.»

اکرمی اضافه کرد: «ما اگر مناطق محروم داریم باید واقعا ببینیم که آیا توانستیم معنای محروم را از استان‌های ایلام، کردستان و سیستان و بلوچستان برداریم؟ ما قطعا نتوانستیم از این استان‌ها محرومیت زدایی کنیم و باید اینها را در ردیف استان‌های محروم قرار دهیم و تلاش کنیم تا آنها توسعه بیایند.»

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به اجرای هدفمند سازی یارانه‌ها آیا اظهارات رهبر انقلاب را باید به معنای نارضایتی ایشان از نحوه اجرای این طرح ارزیابی کرد، گفت: «ما در هدفمندسازی سه مطلب را در نظر داشتیم اول آنکه گفتیم این طرح ظرف 5 سال اجرا شود. دوم اینکه 50 درصد حامل‌های انرژی را به مردم بدهیم و 30 درصد را در بخش صنعت، کشاورزی سرمایه گذاری کرده و 10 درصد هم برای بخش سلامت اختصاص دهیم. بنابرای این بخش‌‍ هم باید عملیاتی می‌شد ولی متاسفانه تا الان اجرا نشده است.»

وی افزود: «یعنی در حالیکه 30 درصد را به بخش صنعت ندادیم، 50 درصد را و حتی مقداری بیشتر هم به مردم دادیم. ما معتقدیم اگر به این بخش رسیدگی نشود به صنعت و تولید آسیب می‌رسد و کشور آن جهش و جهاد اقتصادی را نخواهد داشت.»

اکرمی توضیح داد: «سوم آنکه آقایان در ابتدا گفتند که 60 میلیون نفر برای دریافت یارانه ثبت نام کرده‌اند. حالا چطور شد که این رقم به 73 میلیون و ششصد هزار نفر افزایش یافت. یک دلیل این مساله آن است که ما قیمت‌ حامل‌های انرژی را زیاد گرفتیم و در نتیجه خلق الله گفتند بهتر است ما یارانه‌ها را دریافت کنیم سپس مابه التفاوت را پرداخت کنیم. الان حتی دهک‌های برخوردار ولو بیست درصد هم که باشند می‌خواهند از یارانه‌ها استفاده کنند در حالیکه در ابتدا دیدگاه این نبود.»

وی ادامه داد: «بنابراین مقام معظم رهبری در یک بحث کارشناسی درباره عدالت به طور مطلق فرمودند که عدالتی که الان در جامعه وجود دارد، رضایت بخش نیست و بعید است که ایشان در این باره عنایت به هدفمندسازی داشته باشند.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات