ترنج موبایل
کد خبر: ۵۲۳۲۹۸

طرح جدید سربازی در مجلس؛ چه کسانی معاف می‌شوند؟

طرح جدید سربازی در مجلس؛ چه کسانی معاف می‌شوند؟

۲۹ نماینده مجلس در حالی طرح الحاق یک ماده به قانون خدمت وظیفه عمومی را ارائه داده اند که ستاد نیرو‌های مسلح تاکنون هیچ اظهار نظری در این مورد نداشته است. علاوه بر آن برخی از اعضای هیات رئیسه مجلس هم می‌گویند که در مورد مسائل مربوط به این حوزه باید ستاد مشترک نیرو‌های مسلح تصمیم گیری کند. در غیر این صورت ورود شان مغایر با اصل ۱۱۰ قانون اساسی است.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- دو روز قبل، ۲۹ نماینده مجلس طرح الحاق یک ماده به قانون خدمت وظیفه عمومی را تقدیم هیات رئیسه مجلس کردند. طرحی که براساس آن به ستاد کل نیرو‌های مسلح اجازه می‌دهد که مشمولان مازاد بر نیاز را معاف کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این قانون بیشتر مشمول پذیرفته‌شدگان دارای تحصیلات رسمی حوزوی می‌شود.

به گزارش فرارو، در ماده ۳۲ مکرر این طرح تاکید شده که تمامی پذیرفته‌شدگان دارای تحصیلات رسمی حوزوی که خدمت سربازی خود را انجام نداده‌اند و به‌هر نحو طبق ضوابط مربوط، توسط وزارت آموزش و پرورش در مشاغل آموزشی و تربیتی جذب می‌شوند پس از ۵ سال سابقه، مشروط به گذراندن دوره آموزش رزم مقدماتی مطابق ضوابط ستادکل نیرو‌های مسلح، خدمت ۵ ساله آن ها، در حکم گذراندن دوره ضرورت محسوب شود.

همچنین گفته شده که دولت موظف است همه‌ساله اعتبارات لازم را برای آموزش‌های فوق در اختیار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دهد.

در تبصره ۴ این قانون هم آمده است که علاوه بر دانش آموختگان حوزوی، وضعیت طلاب شاغل در سمت‌های آموزشی و تربیتی که با استفاده از معافیت تحصیلی به استخدام در آمده‌اند از لحاظ انجام خدمت وظیفه عمومی و مدت تعهد خدمت، مشمول این ماده می‌باشند و سوابق آموزشی و تربیتی ایشان آنان جزء مدت تعهد محسوب می‌گردد.

به زبان ساده تر، این قانون در تلاش است تا افراد دارای تحصیلات رسمی حوزوی با پنج سال همکاری در مشاغل آموزشی و تربیتی با وزارت آموزش و پرورش از خدمت سربازی معاف شوند.

طرح جدید سربازی در مجلس؛ چه کسانی معاف می‌شوند؟

ابهام در طرح معافیت مشمولان مازاد بر نیاز سربازی

۲۹ نماینده مجلس در حالی طرح الحاق یک ماده به قانون خدمت وظیفه عمومی را ارائه داده اند که ستاد نیرو‌های مسلح تاکنون هیچ اظهار نظری در این مورد نداشته است.

علاوه بر آن برخی از اعضای هیات رئیسه مجلس هم می‌گویند که در مورد مسائل مربوط به این حوزه باید ستاد مشترک نیرو‌های مسلح تصمیم گیری کند. در غیر این صورت ورود شان مغایر با اصل ۱۱۰ قانون اساسی است.

علیرضا سلیمی گفته که مجلس در صورت موافقت ستاد مشترک نیرو‌های مسلح می‌تواند به این موضوعات ورود پیدا کند.

در حال حاضر این تعداد از نمایندگان مجلس با تاکید بر «لایحه قانونی معافیت فارغ التحصیلان مراکز تربیت معلم از خدمت زیر پرچم» که در سال ۱۳۵۸ به تصویب رسید، قصد معافیت مشمولان مازاد بر نیاز را دارند که بیشتر مربوط به افراد دارای تحصیلات حوزوی است.

طبق این لایحه ۴۲ ساله، فارغ التحصیلان مراکز تربیت معلم با تعهد به انجام خدمت ۵ ساله در وزارت آموزش و پرورش پس از این دوران ۵ ساله از خدمت سربازی معاف خواهند بود.

نکته مبهم دیگر طرح موضوع تبصره ۳ و جذب روحانیون در وزرات آموزش و پرورش است.

در این تبصره نمایندگان مجلس قصد دارند ضوابط و شرایطی که فعلا در قانون دیده نشده را با همکاری وزرات آموزش و پرورش و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و با رعایت مجوز‌های ستاد کل نیرو‌های مسلح ظرف مدت ۶ ماه تهیه و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسانند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۳۱ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات