هاشمی رفسنجانی: هميشه در كنار انديشه افراطي و تفريطي، تفكرات اعتدالي هم هست
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: اگر دلهاي مردم يك جامعه با حكومت و حاكمان خويش همراه شوند، قويترين پشتيبانان خواهند بود.
آيتالله هاشمي رفسنجاني در بيان ديدگاه خود به مناسبت هشتم تيرماه، روز مبارزه با سلاحهاي شيميايي و ميكروبي، با بيان اينكه " بشريت كه گل سرسبد مخلوقات خداوند در كارگاه آفرينش است، تنها مخلوق در ميان مخلوقات بيشمار است كه شباهتهايي با خالق خويش دارد" ادامه داد: شايد همين مساله بود كه وقتي ملائك با جمله «أتجعل فيها من يفسد فيها و يسفك الدماء» از خالق جهان توضيح خواستند، خداوند در پاسخ فرمود: «انّي اعلم ما لا تعلمون»
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: سلاحهاي شيميايي و ميكروبي كه اخيراً سلاحهاي اتمي نيز به آنها اضافه شده و از آنها به «سلاحهاي كشتار جمعي» تعبير ميشود و كاربرد غيرانساني آنها، باعث شده است كه بشريت با همه نيازهايي كه به استفادههاي صلحآميز آنها دارد، صراحتاً فرياد ميزند كه اين خطرها را مهار كنيد.
وي يادآور شد: نگاهي از سر تأمل به تاريخ استفاده از اين نوع سلاحها، نشان ميدهد كه كاربران آنها انسانهاي ظالم و آسيبديدگان آن انسانهاي مظلوم ميباشند.
وي خاطرنشان كرد: هميشه در كنار انديشهاي افراطي و تفريطي، تفكرات اعتدالي هم وجود دارد تا عدهاي - هرچند قليل- در كنار انسانها، كشورها و قدرتهاي زورگو و زورمدار، با عنوان عقلاي قوم قدم بردارند كه اگر قرار باشد مصداقي براي اين نكته آورده شود، بايد به مخالفان گسترش سلاحهاي شيميايي و اتمي و موافقان برچيده شدن اين نوع سلاحها از همه جاي جهان اشاره شود.
مخالفت با گسترش سلاحهاي كشتار جمعي مانند زشت بودن دروغ و دزدي در همه فرهنگها، حتي كمفرهنگترين كشورها رسوخ كرده و امروز كشوري نيست كه شعار آن را با شور و حال ندهد، اما از قديم گفتهاند كه «به عمل كار برآيد، به سخنراني نيست.» چراكه همگان ميدانند روحيه انساني، حتي در كمترين حالت انصاف، با قتل و غارت مخالف است.
هاشمي رفسنجاني گفت: خوشبختانه جمهوري اسلامي ايران كه پس از سقوط ژاندارم تهديد منطقه، يعني حكومت پهلوي، در بهترين كشور دنيا از لحاظ فرهنگ ديني با مردم هوشمند و جغرافيايي استراتژيك تأسيس شد. در طول 8 سال جنگ تحميلي كه رژيم بعث عراق با چراغ سبز غرب، فجيعترين جنايات را در خطوط مقدم و پشت جبهه ايران مانند سردشت و حتي در حق مردم بيگناه خويش در حلبچه مرتكب ميشد، جمهوري اسلامي ايران عليرغم توانايي در ساخت و به كارگيري سلاحهاي شيميايي هرگز به خود اجازه نداد كه پا را از دايره انسانيت فراتر بگذارد و اصولاً نوع نگاه مسوولين و مردم ايران اسلامي به مواد شيميايي و اتمي، استفاده صلحآميز ميباشد و خوب ميداند كه اگر از اين دانش و تكنولوژي در جهت رفاه اجتماعي گام بردارد، مهمترين و اساسيترين قدم در راه فتح دلهاست و اگر دلهاي مردم يك جامعه با حكومت و حاكمان خويش همراه شوند، قويترين پشتيبانان خواهند بود و خطرناكترين حكومتها براي قدرتهاي استعماري، كشورهايي هستند كه در دانشهاي روز به استقلال رسيده باشند كه درآن صورت بدون كمترين خونريزي، چنان بر دلهاي مردم دنيا حكومت ميكنند كه از هر نوع سلاح مخرّب عميقتر
خواهد بود. مسالهاي كه امروزه قدرتهاي غربي را آزار ميدهد و در اين راه هرگونه كنش و واكنش را براي خود توجيه مينمايند.
وي خاطرنشان كرد: القاي «انحراف ايران از مسير صلحآميز فعاليتهاي هستهيي» كه اين روزها ترجيعبند كشورهاي مستكبر و مجامع بينالمللي تحت سيطره آنهاست، از اين وحشت نشأت ميگيرد و چون ايران اسلامي پيشرفته و توسعهيافته را برنميتابند، هرگونه دروغ را براي خود توجيه ميكنند. وگرنه ايران علاوه بر اثبات تفكرات انساني خويش در دفاع مقدس، در طول سالهاي پس از آن نيز، همكاريهاي همهجانبه- حتي فراتر از قانون در امضاي كنوانسيون- در راه اعتمادسازي حركت كرده است.
وي ادامه داد: نكته جالب در اين كش و قوسهاي سياسي، ادعاي خيرخواهي قدرتهايي است كه سابقه تاريخي شرّ آنان تا به حال دامن بسياري از كشورها مانند ژاپن، ويتنام، فلسطين، لبنان، افغانستان و عراق را گرفته است و كار را به جايي رساندهاند كه مسوول رسمي آمريكا وقيحانه ايران را تهديد به استفاده از سلاحهاي اتمي مينمايد.
رييس مجلس خبرگان اظهار كرد: ما ميگوييم «رطب خورده منع رطب كي كند؟»! كشوري كه آشكارا در گفتار و رفتار چنين است، چگونه ميتواند منادي صلح در مخالفت با گسترش سلاحهاي شيميايي، ميكروبي و اتمي باشد. به هر حال اهميت اين موضوع در نامگذاري يك روز در تقويم ملتها خود را نشان ميدهد و ميطلبد تا بهگونهاي عمل كنيم كه ابتدا داشتن اين نوع سلاحها را از فرهنگ منافع حياتي اين كشورها حذف كنيم تا پس از آن در جهت جهان عاري از سلاحهاي كشتار جمعي قدم برداريم. تا زماني كه چنين باشد، هر كشوري در جهت حفظ منافع حياتي خويش گام برميدارد.