عیناللهی: تا پایان مهر پنجاه میلیون دوز واکسن وارد میشود
وعده بزرگ وزیر بهداشت و آخرین وضعیت واکسیناسیون

از آغاز واکسیناسیون کرونا تا امروز، ۲۸ میلیون و ۶۷ هزار و ۸۲۷ دُز واکسن در کشور تزریق شده است که انواع واکسنهای ایرانی و وارداتی در این سبد واکسیناسیون به چشم میخورد.
«بهرام عیناللهی» در یک گفتوگوی تلویزیونی با بیان اینکه قراردادها بسته و واریز پول برای واردات واکسن کرونا انجام شده است، پیشبینی کرد "تا پایان مهرماه بتوانیم حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون دوز واکسن کرونا را وارد کنیم و اگر بتوانیم که ۷۰ درصد مردم خود را واکسینه کنیم ایمنی نسبی در کشور ایجاد میشود. "
او افزود: «برنامه ما این است که دهه فجر پایان واکسیناسیون کرونا باشد و البته این مسئله محدود به وزارت بهداشت نیست و رئیس جمهور و سایر نهادها پیگیر واردات واکسن کرونا هستند.»
وزیر بهداشت و درمان تاکید کرد "ما به همکاری مردم برای واکسیناسیون کرونا نیاز داریم. در برخی خانوادهها و مردم درصد بالای رعایت پروتکلها را میبینیم، اما از طرفی برخی هم رعایت نمیکنند و بیشتر به کار فرهنگی نیاز داریم. شاید لازم است کار هنری در سریالها و مستندها انجام شود. "
او همچنین افزود: «شاید در آینده بین کسانی که واکسن زدند و کسانی که واکسن نزدند در خدماتمان تفاوتهایی قائل شویم که به آن قرنطینه هوشمند میگویند. خود واکسیناسیون هم باید هوشمند شود تا هم فرد و هم اطرافیانش ایمن شوند.»
عین اللهی با بیان اینکه "بزرگترین راه حل برای جلوگیری از گسترش کرونا، واکسیناسیون است"، ادامه داد: «حدود ۶۰ میلیون نفر بالای ۱۸ سال باید واکسینه شوند و با احتساب دو دوز واکسن برای هر نفر، به ۱۲۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم. تا الآن در کشور حدود ۲۷ میلیون دوز واکسن زدهایم که ۱۹ میلیون، دوز اول و ۸ میلیون هم دوز دوم را دریافت کردهاند. با این حساب هنوز به ۹۳ میلیون دوز واکسن نیاز داریم.»
او با اشاره به بحث قرنطینه افزود: «از لاکداون (قرنطینه) که سخن میگوییم از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد متغیر است. شرایط کشور به گونهای نیست که بتوان لاکداون ۱۰۰ درصدی داشت، اما ستاد مقابله با کرونا بسته به شرایط، این روند را انجام میدهد.»
او درباره ظرفیت تولید داخلی واکسن کرونا نیز تصریح کرد: «اکنون حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون ظرفیت تولید واکسن داخلی در یک ماه در یک شرکت واکسنسازی است. واکسن انستیتو پاستور، واکسن انستیتو رازی و واکسن سیناژن در مراحل پایانی هستند که تقریباً جمع اینها حدود ۵ میلیون دوز میشود، ولی نیاز به واردات داریم.»
او افزود: "نظر شخصی من این است که درست است که واکسنهای ایرانی با تأخیر مواجهند، اما برای ماههای آتی به ما اطمینان خاطر میدهند، زیرا بعداً هم به واکسن نیاز داریم. بیماری کرونا پایدار است و ما به دوز سوم هم نیاز داریم و اکنون برای افراد شاغل در مراکز درمانی دوز یادآور لازم است."
آمار تفکیکی واکسیناسیون کرونا از ابتدا تا صبح امروز ۱۰ شهریور ۱۴۰۰
از آغاز واکسیناسیون کرونا تا امروز، ۲۸ میلیون و ۶۷ هزار و ۸۲۷ دُز واکسن در کشور تزریق شده است که انواع واکسنهای ایرانی و وارداتی در این سبد واکسیناسیون به چشم میخورد.
براساس گزارش وزارت بهداشت:
اسپوتنیک نوبت اول : ۴۵۰۲۱۸
اسپوتنیک نوبت دوم : ۳۶۵۰۳۲
سینوفارم نوبت اول : ۱۳۰۹۹۸۱۶
سینو فارم نوبت دوم : ۶۷۱۷۵۳۲
بهارات نوبت اول : ۵۹۳۸۹
بهارات نوبت دوم : ۵۴۲۱۸
آسترازنکا نوبت اول : ۳۲۷۳۵۱۳
آسترازنکا نوبت دوم : ۱۲۸۹۲۹۰
برکت نوبت اول : ۲۱۲۶۶۸۷
برکت نوبت دوم : ۶۳۲۱۳۲
واکسیناسیون مشاغل جدید در مهرماه
امروز علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه مشاغلی مانند فروشگاه های زنجیره ای و اینترنتی با شیوع بیماری کرونا به دلیل فعالیت مداوم در معرض ابتلا به بیماری کرونا قرار داشته اند، اظهار کرد: «مشاغلی مانند هتل داران و نانوایی ها نیز حتی در شرایط قرمز کرونا مشغول به فعالیت بوده اند و برنامه ریزی برای واکسیناسیون آنها انجام شده است.»
او افزود: "واکسیناسیون این مشاغل از مهر آغاز خواهد شد البته آغاز واکسیناسیون این مشاغل نیاز به ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت و تعیین هویت افراد دارد تا از این طریق واکسن مورد نیاز این گروه از مشاغل نیز تامین شود."