ویژگیهای اتاق عمل استاندارد و بهبود کیفیت جراحی

جراحی و اتاق عمل برعکس آنکه نام دلهره آوری دارد، بخش جدایی ناپذیر از روند درمان به شمار میرود. بسیاری از ما تا نام جراحی را میشنویم و صحبت از لوازم پزشکی اتاق عمل به میان میآید؛ تنها تیغ جراحی، قیچی و نام اینگونه وسایل به ذهنمان خطور میکند. اما باید توجه داشت که این موارد تنها بخشی از لوازم مورد استفاده در اتاق عمل هستند و از لباس بیمار تا دستگاههای بسیار تخصصی و پیچیده و لوازمی چون پروتزهای مورد نیاز که گاهی ممکن است خود بیمار تهیه کند، همگی در این دسته قرار میگیرد.
به دلیل نوع فرآیند درمانی که در اتاق عمل انجام میشود، میتوان گفت این بخش دارای اهمیت زیادی است و کمتر بخشی در بیمارستانها و مراکز درمانی را میتوان یافت که دارای این چنین اهمیتی باشد. به همین دلیل زمانی هم که صحبت از لوازم پزشکی اتاق عمل میشود، حساسیت بالایی در بحثها برای این لوازم قائل هستند. به طور کلی اتاق عمل باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد تا بتوان کیفیت جراحی را بهبود بخشید، این ویژگیهای استاندارد و مهم را در ادامه توضیح میدهیم.
روند پیشرفت لوازم پزشکی اتاق عمل
شاید جالب باشد بدانید که اولین اتاقهای عمل تنها در نور روز قابلیت استفاده داشتند و به دلیل نبود تجهیزاتی که مربوط به روشنایی بود اگر در شب برای این کار اقدام میشود از نور شمع یا فانوس استفاده میکردند. کم کم با پیدا شدن شاخه مهندسی پزشکی و پیشرفتهای بسیار زیادی که در حوزه علم و تکنولوژی به وجود آمد شاهد پیشرفت در لوازم پزشکی اتاق عمل هم بودیم.
در ابتدا جراحان فقط به شستن دست اکتفا میکردند اما امروزه علاوه بر پزشک، بیمار نیز باید از لباس مخصوص و کاملاً استرلیزه استفاده کنند تا ایمنی اتاق عمل بالا برود. علاوه بر این، لوازم به گونهای طراحی شده تا ایمنی بیمار و تمرکز کادر درمانی تأمین شود و بالا برود.
انواع لوازم پزشکی اتاق عمل و تأثیر آنها در فرایند جراحی
- برای تجربه یک فرایند جراحی با دقت بالا و بهبودی سریع پس از آن، نیاز است که ابزارها و لوازم استاندارد مورد استفاده قرار بگیرد که از ساختار اتاق عمل گرفته تا تجهیزات و دستگاههای کاربردی همه باید از استانداردهای لازم برخوردار باشند. برخی از این لوازم را در ادامه بررسی میکنیم.
- به طور مثل کل اتاق عمل باید رنگ مات سبز یا آبی داشته باشد. دیوارها هیچ فرورفتگی یا برآمدگی نداشته باشند. کفپوش باید ضد برق و قابل شستشو باشد و مواد ضدعفونی کننده بدان آسیب نرساند، یا چراغها باید به تعدادی باشد و به گونهای نصب شود که سایه فرد باعث برهم خوردن تمرکز وی نشود.
- بخش دیگری از تجهیزات، مربوط به لوازم شخصی بیمار و پزشک است از جمله لباس، کلاه، ماسک و دستکش که باید بهترین جنس باشد و علاوه بر این پروتکلهای بهداشتی برای تولید آنها در نظر گرفته شده باشد تا از انتقال بیماری و باکتری به افراد جلوگیری شود. اینگونه لوازم و کالاهای پزشکی را میتوانید در berankard.com مشاهده کنید.
- لوازم مربوط به انجام عمل که همگی باید کاملاً بهداشتی تولید و ساخته شده باشند، به طور مثال تیغ، قیچی و پنس.
- برخی دیگر، لوازم اتاق عملی هستند که تهیه آن بر عهده خود بیمار بود و در خرید این گونه وسایل باید دقتهای لازم را برای استاندارد بودن و اصل بودن داشت تا از عوارض بعد عمل کاسته شود و خطری جان بیمار را تهدید نکند.
در انتها اینکه هر وسیله از بزرگترین آنها تا کوچکترین هر کدام نقش مهمی در بهبود کیفیت جراحی دارند. در صورت برخورداری از استانداردها، این ابزارها تمرکز و دقت جراح را بالا برده و بر روی نتایج و روند بهبودی بیمار اثرگذار خواهند بود.
با توجه به تمام نکاتی که گفته شد باید افزود که خرید لوازم پزشکی اتاق عمل چه برای بیمارستان بزرگ صورت بگیرد چه مراکز درمانی کوچک و کلینیکهایی که عمل سرپایی در آنها صورت میگیرد باید از کیفیت خوبی برخوردار باشند.