ترنج موبایل
کد خبر: ۴۲۲۳۴۹

جنجال یک شایعه؛ بازگشت عطاءالله مهاجرانی به ایران

جنجال یک شایعه؛ بازگشت عطاءالله مهاجرانی به ایران

داود حشمتی، خبرنگار هفته نامه صدا در توئیترش مدعی شده که مهاجرانی قصد بازگشت به ایران را داشته است، او نوشته که " دلیل انتشار خبر بازگشت عطاءالله مهاجرانی به ایران کاملا روشن است. افراطیون خبردار شدند بازگشت او به کشور در پی‌توافقاتی جدی شده، با انتشار خبر جو روانی ایجاد کردند که مانع از عملی شدن این اتفاق شوند. به نظر می‌رسد که تاحدی هم موفق شدند. "

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- روز‌های گذشته برخی منابع خبر داده بودند که عطاءالله مهاجرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوره اصلاحات به کشور بازگشته است. گرچه این خبر پس از گذشت چند ساعت از سوی او و همسرش تکذیب شد. اما برخی فعالان سیاسی و رسانه‌ای نسبت به بازگشت مهاجرانی واکنش‌های متفاوتی نشان دادند.

به گزارش فرارو، اول دی ماه بود که خبر بازگشت مهاجرانی منتشر شد و این خبر به سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. گرچه برخی رسانه‌ها این خبر را به شکل سوالی مطرح کرده بودند، اما برخی نیز با یقین نوشته بودند که او به ایران برگشته است.

ساعاتی پس از انتشار این خبر، جمیله کدیور همسر عطااللّه مهاجرانی در صفحه اینستاگرام خود، خبر بازگشت مهاجرانی به ایران را تکذیب کرد. او در اینستاگرامش نوشت: " از یکی دو ساعت قبل دوستان و آشنایان درمورد خبر بازگشت دکتر سید عطااللّه مهاجرانی به ایران سوال می‌کنند. خبر صحت ندارد. همین... "

پس از جمیله کدیور، عطاءالله مهاجرانی نیز خبر بازگشتش به ایران را رد کردو نوشت: " مشتاق دیدار! هم چنان لندن هستم. خبر بازگشتم به ایران صحت ندارد. "

هاتف صالحی که در توئیتر خود را آتش به اختیار معرفی کرده، در واکنش به بازگشت مهاجرانی در صفحه اش نوشته است که " انتشار خبر بازگشت عطاءالله مهاجرانی به کشور، زنگ هشداری بود برای تمامی جریانات سیاسی؛ چرا که انعکاس این خبر و بلافاصله تکذیب آن، به خوبی نشان داد که سپهر کنونی سیاست، کاملاً مهیّای پذیرش چنین چهره‌هایی است. "

داود حشمتی، خبرنگار هفته نامه صدا هم در توئیترش مدعی شده که مهاجرانی قصد بازگشت به ایران را داشته است، او نوشته که " دلیل انتشار خبر بازگشت عطاءالله مهاجرانی به ایران کاملا روشن است. افراطیون خبردار شدند بازگشت او به کشور در پی‌توافقاتی جدی شده، با انتشار خبر جو روانی ایجاد کردند که مانع از عملی شدن این اتفاق شوند. به نظر می‌رسد که تاحدی هم موفق شدند. "

عطاءالله مهاجرانی؛ از نمایندگی مجلس و وزارت ارشاد تا ماجرای ویکی لیکس
مهاجرانی که اکنون ۶۵ سال سن دارد، در ۲۶ سالگی به عنوان اولین نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی حضور یافت. او بلافاصله پس از پایان نمایندگی به عنوان رایزن فرهنگی ایران در پاکستان منصوب شد و به مدت یک سال در این سمت بود.

مهاجرانی پس از حضور در پاکستان به ایران بازگشت و در سمت معاون حقوقی و پارلمانی نخست‌وزیر منصوب شد. پس از آن و در مرداد سال ۱۳۶۸، آیت الله هاشمی رفسنجانی او را به عنوان معاون حقوقی و پارلمانی رئیس‌جمهور منصوب کرد و تا سال ۱۳۷۶ در این سمت باقی ماند.

پس از پایان دولت سازندگی، مهاجرانی در دولت اصلاحات به عنوان وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی به مجلس معرفی شد وتوانست رای اعتماد بگیرد. البته مهاجرانی دو سال بعد و در سال ۷۸ توسط تعدادی از نمایندگان مجلس استیضاح شد، اما بار دیگر رای اعتماد گرفت. اما چند ماه بعد از سمتش استعفا کرد.

بیشتر بخوانید:

بازگشت عطاء‌الله مهاجرانی به ایران صحت دارد؟



مهاجرانی پس از وزارت ارشاد، در سال ۲۰۰۱، به سمت رئیس مرکز بین المللی گفتگوی تمدن‌ها منصوب شد که پس از انتقاد‌های فراوان و پس از دو سال استعفا کرد.

او در سال ۱۳۸۳ از ایران خارج شد و در لندن ساکن شد. حدود ۱۰ سال بعد ویکی لیکس با انتشار اسنادی مدعی شد که مهاجرانی در نامه‌ای به سفارت عربستان سعودی در لندن درخواست کرده که آن کشور هزینه تحصیل فرزندش (علی مهاجرانی) در مقطع دکتری دانشگاه واریک را بپذیرد.

در سند منتشر شده توسط ویکی‌لیکس آمده که در اوایل سال ۲۰۱۲ چکی به مبلغ بیش از ۱۶ هزار پوند برای تأمین بخشی از هزینه‌های تحصیلی فرزند مهاجرانی صادر شده است.

مهاجرانی نیز در پاسخ به این ادعا‌ها گفته بود که در زمان مناسب در مورد آنچه ویکی‌لیکس منتشر کرده پاسخ می‌دهد. او چندی بعد گفت که این بورسیه به پسر وی داده می‌شده (سال ۲۰۱۱ میلادی) روابط ایران و عربستان خوب بوده‌است.

امیرعلی مهاجرانی، پسر عطاءالله مهاجرانی هم چندی بعد مدعی شد که عربستان به این دلیل به او بورسیه داده که موضوع پایان‌نامه دکترایش به این کشور ربط داشته‌است. به گفته وی پایان‌نامه مربوطه درباره بنگاه‌های کوچک و متوسط در ایران و عربستان بوده و پس از ارائه پروپوزال و دادن مصاحبه، عربستان به او بورس تحصیلی داده و خانواده‌اش در این زمینه نقشی نداشته‌اند.
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۲۲ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات