کوهکن: اميدي به موفقيت تحريمها نیست
محسن كوهكن با اشاره به تلاش غرب براي اعمال تحريم عليه ايران و با بيان اينكه آمريكاييها بخواهند يا نخواهند بايد در چارچوب معقول و صحيحي با ما راه بيايند، گفت: اگر امروز كسي شناخت دقيق و درستي از دنيا و توانمنديهاي كشورها داشته باشد نميتواند اميدي به موفقيت تحريمها داشته باشد.
اين عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي گفت: وابستگيها و ارتباطاتي كه در دنيا وجود دارد، از جمله ارتباطات اقتصادي و همچنين موقعيت كشور ما در استراتژيكترين نقطه دنيا باعث شده، اساسا اهرمهاي فشار و زور بدون ملاحظات اينگونه مسائل، نتوانند اهداف خود را پيش ببرند.
وي با بيان اينكه اساسا بايد پرسيد ما در چه زماني در تحريم نبودهايم؟ گفت: همواره تحريمها عليه ايران شدت و ضعف داشته است. آنها فشارهايي ميآورند، از طرق مختلف اقداماتي ميكنند اما گستردگي ارتباطات در دنياي امروز اينگونه نيست كه بتوانند به اهداف خود برسند. خودشان هم بر اين مسئله واقفند و گاه كارشناسان خبره آنها هم به زبان ميآورند كه تحريم تيغه دو لبهاي است و يك طرفه نيست و تحريم كنندگان هم بايد بخشي از هزينه تحريمها را پرداخت كنند.
نماينده مردم لنجان در مجلس تاكيد كرد: با بررسي مجموعه موضعگيري آنها از ابتداي طرح فعاليتهاي صلح آميزهستهيي ايران خواهيد ديد در مواضعشان به اشكال مختلف در رفت و برگشت بودهاند. مطلبي را گفتهاند و بعد عقبنشيني كردهاند. آنها هر چه از دستشان برميآمده عليه ايران انجام دادهاند. اينگونه نيست كه توانسته باشند و انجام نداده باشند. ضمن اينكه خود آنها اعتراف ميكنند كه بسياري از پيشرفتها را اساسا ايران در فضاي تحريمي كه ايجاد كردند به دست آورده است. وقتي فضاي تحريم براي هر كشوري باشد به صورت طبيعي مسوولين آن كشور به سمت و سويي ميروند تا به اتكاء توانمنديهاي خود كارشان را ادامه دهند و توان بالقوه خود را به صورت بالفعل درآورند و اين ابتداي تعالي و پيشرفت خواهد بود.
كوهكن ادامه داد: اميدواريم با توجه به وجود نشانههايي مبني بر اينكه كشورهاي 1 + 5 متوجه برخي اشتباهات خود شدهاند بدانند ناگزيرند از اينكه بپذيرند واقعيتي به نام جمهوري اسلامي با ويژگيهاي خود وجود دارد، و هيچكدام از انگهايي كه در مورد حقوق بشر، تروريسم و ... به ايران ميزنند، به ايران نميچسبد. آنها هيچ دليلي ندارند و ما دلايل زيادي داريم كه در اين مسير نيستيم و با آن مسير مخالفيم. آنها چارهاي ندارند از اينكه حق مسلم ما را در فعاليتهاي صلحآميز در حوزه فعاليت صلحآميز انرژي هستهيي قبول كنند.
نماينده مردم لنجان در خانه ملت، تاكيد كرد: ما عضو آژانس هستيم. آژانس به فعاليتهاي ما نظارت دارد و اگر حرف و بحثي دارند بايد به سراغ فعاليتهاي غيرمجازي كه در دنيا انجام ميشود، بروند.
كوهكن ادامه داد: امروز اذهان نخبگان و مردم دنيا متوجه اين مسئله شدهاند و به فضاسازيهايي كه عليه ايران انجام ميشود توجه چنداني ندارند. مهم اين است كه ما با تدبير، يكپارچگي، اتفاق نظر، اتحاد و خروجي تنها يك صدا در ارتباط با فعاليتهاي صحيح و معقولي كه تحت نظر آژانس انجام ميدهيم، اين هدف را به پيش ببريم. راهي كه آغاز كردهايم بدون برگشت است. مهم اين است كه ما با دقت، تدبير و ديپلماسي كاملا فعال جلو برويم. فراموش نكردهايم كه صهيونيستها كه در روزهاي اول از چنين موقعيتي بسيار ابراز خوشحالي ميكردند موفق شدند حتي به سمت و سوي اجماع تقريبا جهاني عليه ما بروند اما اين اجماع شكسته شد و چنين اتفاقي نيفتاد.
اين عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به موضع چين و روسيه در شرايط مختلف در مقابل پروندهي هستهيي ايران، گفت: آنچه كه مسلم است اين است كه هيچ كشوري نيست كه منافع خود را فداي منافع ديگران كند. طبيعي است كه چين و روسيه هم به دنبال منافع خود هستند. اما آنها گاهي دغدغهها و نگرانيهايي را از مسائل ديگر دارند و انتظاراتي دارند كه فكر ميكنند شايد از بعضي فرصتها بتوانند در معادلات جهاني استفاده كنند. مشي و مرامي را دنبال ميكنند كه بعضي از ادعاها با آنها سازگاري ندارد. لذا نهايتا وقتي چين و روسيه را با بعضي ازغربيها به خصوص آمريكا مقايسه ميكنيم ميبينيم نيم همراهيهايي دارند كه قبل از اينكه دفاع از ما و يا مواضعمان باشد دفاع از مباني حقوقي است كه موسسات و مجامع بينالمللي كه عضوشان هستند اين حرف را ميزنند. ايران بايد در رابطه با اين مسائل فعال باشد و از هر فرصتي به نفع منافع مشترك و طرفيني استفاده كند.
كوهكن تاكيد كرد: اگر امروز كسي شناختي دقيق و درست از دنيا و توانمنديهاي كشورها داشته باشد نميتواند اميدي به تحريمها داشته باشد. آمريكا ورود برخي اتباع را به خاك خود ممنوع كرد، اما پس از سالهاي سال متوجه شد افرادي از كشور خود، از كانالهاي غيرمرئي و زيرزميني راه ايجاد كردهاند و سالهاي سال به آمريكا قاچاق انسان ميكردهاند. پس آنها بايد درس بگيرند كه اينگونه نيست كه همه دولتهاي دنيا چشم و گوش بسته در اختيار آنها باشند و يا بسياري از كشورها، منافع اقتصاديشان را در مبادلات فداي آنها كنند.
نماينده مردم لنجان در خانه ملت، ادامه داد: راهكارهاي قانوني و معقولي براي مقابله با تحريمها براي ايران وجود دارد. ما زماني در اقتصاد اساسا نگاهمان به درون بوده است. اما بايد دانست كه NGO ها و شركتهاي مختلف بخشي از فعاليتهايشان را ميتوانند در بيرون از مرزها بالا ببرند. چه دليلي دارد كه ما در خارج بانك نداشته باشيم و بخشهايي از بعضي سرمايهگذاريها در گوشه و كنار دنيا براي ما نباشد. سرمايهگذاري و خريد آنها فرصت خوبي براي ما خواهد بود.