ترنج موبایل
کد خبر: ۳۸۲۱۹۴

چگونه فضای مجازی حامی فراستی شد؟

واکنش‌ها به تقابل جنجالی مجری جوان و کارشناس تندرو

واکنش‌ها به تقابل جنجالی مجری جوان و کارشناس تندرو

مسعود فراستی منتقد سینمایی به انتقادات بی پرده وتند و تیز از فیلمسازان و اهالی سینما مشهور است. او در سال‌های اخیر به عنوان کارشناس در برنامه تلویزیونی هفت آثار سینمایی زیادی را زیر سوال برده است.

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- تقابل شدید و تند و تیز مجری یک برنامه تلویزیونی با مسعود فراستی کارشناس و منتقد سینمایی که اتفاقا سالها به عنوان کارشناس سینمایی در تلویزیون حاضر بود موجی از واکنش‌ها و بحث‌ها در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را در پی داشته است. مدیران تلویزیون نیز مجری برنامه مذکور را توبیخ کرده اند.
واکنش‌ها به تقابل جنجالی مجری جوان و کارشناس تندرو
به گزارش فرارو، ظهر جمعه در برنامه «من و شما» شبکه شما یک اتفاق کم‌سابقه در تلویزیون جمهوری اسلامی افتاد، آرش ظلی پور مجری جوان برنامه با الفاظی تند به سرسخت‌ترین منتقد سینما یعنی مسعود فراستی تاخت. فراستی که انتظار این ادبیات و اظهارات را از سوی مجری تلویزیونی نداشت تصمیم به ترک برنامه گرفت.
انتقاد شدید ظلی پور از فراستی پس از آن رخ داد که این منتقد سینما به شدت از آثار طنز سینمایی کشور انتقاد کرد. او فیلم‌هایی همچون هزارپا را مستهجن نامید. فراستی معتقد است این آثار "کمدی"نیستند و آسیب‌های اجتماعی فراوانی دارند. اما در پاسخ آرش ظلی پور به فراستی گفت که چه تاثیری در سینمای ایران گذاشته است؟ مجری برنامه به فراستی گفت او آنگونه که تصور می‌کند آدم تاثیرگذاری در سینما نیست.

این انتنقادات تند بود، اما آنگونه نبود که اینهمه واکنش را برانگیزد. در ادامه ظلی پور شاید دچار خودزنی شد و به زندگی شخصی فراستی اشاره کرد و به دو بار ازدواج فراستی کنایه زد. پس از آن بود که فراستی باز هم حرف خود را درباره سینمای کمدی ایران تکرار کرد و به حالت قهر برنامه را ترک کرد. اقدامی که ظاهرا مجری انتظار آن را نداشت.

به نظر می‌رسد مجری برنامه تلاش داشت با روش همیشگی فراستی در مواجهه با سینماگران او را تخطئه کند، اما فراستی با ترک استودیو به تک او پاتکی موثر زد.

مسعود فراستی منتقد سینمایی به انتقادات بی پرده و تند و تیز از فیلمسازان و اهالی سینما مشهور است. او در سال‌های اخیر به عنوان کارشناس در برنامه تلویزیونی هفت آثار سینمایی زیادی را زیر سوال برده است.

او منتقدی بی رحم و تندرو است که کارگردانان بزرگی همچون اصغر فرهادی، عباس کیارستمی، مسعود کیمیایی و ... نیز از نقدهایش در امان نبوده اند.

پس از اتفاق رخ داده در برنامه "من و شما" و بازتاب گسترده آن «محمد مهدی قاسمی» مدیر شبکه شما ضمن عذرخواهی از مخاطبین، مجری و عوامل این برنامه تلویزیونی را توبیخ و جلوی پخش آن را به مدت یک هفته گرفت.

مسعود فراستی هم در واکنش به حواشی برنامه جوابیه‌ای صادر کرد. او نوشت: «نه آن مجری، و نه کل مجریان و تهیه‌کنندگان رنگارنگ تلویزیونی از این قماش، و برنامه‌های مبتذل‌شان، مسئله‌ی من نیستند. برنامه‌ی امروز برخلاف طراحی عده‌ای برای تخریب نقد، علیه خودشان تمام شد، و صدای هشدار و اعتراض جمعی بسیاری علیه ابتذال، اخلاق‌فروشی و ارزش‌فروشیِ فراگیر در سینما و تلویزیون، به گوش همه رسید. خسارتش هم برای من، بسیار ناچیز بود.».

اما از سوی دیگر امروز ظلی پور هم با انتشار یادداشتی درباره برنامه جنجالی اش توضیحاتی داده است.

او سعی کرده است توپ را در زمین فراستی بیاندازد و نوشته که "من به عنوان مجری «من و شما» در مقاطعی از گفتگو و در حمایت از مخاطبی که حدس زدم دارد از جانب مهمان مورد توهین قرار میگیرد متاسفانه در برخی از مقاطع نتوانستم آرامش لازم را حفظ کنم و همین باعث بروز سوءتفاهماتی شده است. "

او خطاب به فراستی در یادداشتش اورده است: «دوست داشتم منتقدی که همه سینما از زیر تیغ نقدش رد شدند به ما به عنوان یک برنامه تلویزیونی اجازه سوال و نقد جدی را می‌داد و هرگز دلمان نمی‌خواست که کم تحملی شما را ببینیم، اما به هر دلیلی این اتفاق افتاد و من به عنوان مجری و به نمایندگی از تیم «من وشما» از آنجا که شما حکم بزرگ‌تر را برای ما دارید از شما عذرخواهی میکنم اگر میزبان خوبی نبودم و مهمانی ما با طبع شما سازگار نشد.»


واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی
پس از برنامه روز جمعه ویدئو تقابل ظلی پور و فراستی در شبکه‌های اجتماعی توسط کاربران بار‌ها و بار‌ها بازنشر شد. اظهار نظر‌های فراوانی درباره آن مطرح شده است، اما بیشتر نظر‌ها در دفاع از فراستی است.
بسیاری معتقدند نحوه رفتار مجری بی ادبانه بوده است.
سعید صدرائیان مسئول فرهنگسرای ابن سینما با کنایه به فراستی از رفتاری ظلی پور انتقاد کرد و توئیت کرده است: "خیلی هنره که یه جوری رفتار کنی که در مواجهه و دعوات با فراستی، مخاطب حق رو به #فراستی بده و به تو بگه بی ادب."

از نکات جالب توجه این است که اکثر فعالان شبکه‌های اجتماعی از هر نوع تفکری البته از زاویه دید خود رفتار مجری برنامه را محکوم کرده اند.

علی نادری سردبیر سابق سایت اصولگرای رجانیوز در توئیتی نوشته است " امثال فراستی را می‌کوبند، چون باید سینمای زیر شکمی زنده بماند. زیر شکم به توالت ختم شود یا تخت خواب؛ جایی وجود خواهد داشت تا نانشان را در آن بزنند. محکوم همیشه همان کسی است که لختی پادشاه را عیان کند!"

فرید مدرسی روزنامه نگار اصلاح طلب هم نوشته است: «آقای مسعود فراستی را نه می‌شناسم و نه متخصص سینما هستم، اما می‌توانم معترض بی‌ادبی مجریِ خود کارشناس پندار باشم. امیدوارم برادران آگاه شوند این اتفاق‌ها پیامد نامدیریت در صداوسیما است. این نامدیریتِ امروز در پی نفوذ مافیای اقتصادی به عنوان اسپانسر تشدید شده.»

حسین نورانی نژاد سخنگوی حزب اتحاد ملت هم معتقد است: «کار مجری تلویزیون مقابل فراستی زشت بود و حتما باید برخورد شود. اما این زشتی سال‌هاست که بی‌حضور بسیاری از چهره‌ها و جریان‌هایی که سرمایه‌های کشورند در صداوسیما رخ می‌دهد. سال‌هاست که به شعور مخاطب توهین می‌شود و آب از آب تکان نمی‌خورد.»

آقازاده از روزنامه نگاران باسابقه هم در توئیتی به نقد رویکرد صداوسیما و انتخاب مجریان پرداخته، او نوشته است: «مجری برنامه من و شما که بسیار گستاخ و بی ادب با فراستی برخورد کرد و رفتار گل درشت اش نشان داد ماموریت اش را انجام داد و از این به بعد دعوت‌های سیما را با احتیاط باید پذیرفت بلکه ممکن است برای تخریب شما انتخاب بعدی باشید. راستی پیدا کردن این مجری‌های سطحی نبوغ می‌خواهد.»

المیرا شریفی گوینده خبر تلویزیون نیز در توئیتی انتقادی از همکار خود نوشت: «چه خبرتونه؟ چه خبرتووووونه؟ اجرای تلویزیونی با مهمونی خونه خاله فرق داره! تلویزیون حرمت داره. حق نداریم هنگام گفتگو به مهمان برنامه بی ادبی کنیم. جسارت و شجاعت در اجرا با گستاخی و بی ادبی فرق داره.».

اما در طرف مقابل عده‌ای نیز به دفاع از مجری برنامه پرداخته و گفته اند واکنش ظلی پور دقیقا مشابه روش نقد فراستی است. یک روزنامه نگار فعال در توئیتر در این باره نوشته است: «حرف‌های فراستی درباب کمدی و فیلم تجاری رو قبول دارم، اما لحنش رو نمیپسندم. فیلم کامل مصاحبه رو باید دید. میزان توهینی که به مجری میکنه و مجری کم‌تجربه منفعل میشه. مثل خودش جوابشو میده؛ و طبق معمول مخاطب مجازی کم حوصله و عجوله روی چند دقیقه فیلم نظر کارشناسی میده.»

یا مهدی خرم دل هم توئیت کرده است: «این مسعود فراستیه، مسعود فراستی برای خودش حق نقد بی رحمانه همه رو محفوظ می‌دونه، اما تحمل نقد خودش رو نداره. از نظر فراستی دیوث فرهنگی برای کمال تبریزی و ... برای کیمیایی فحش نیست و نقده؛ اما حرف‌های آرش ظلی پور بی ادبی و توهینه! مثل فراستی نباشیم.»
واکنش‌ها به تقابل جنجالی مجری جوان و کارشناس تندرو
ردپای اسپانسر‌ها و انتقاد از روش فردوسی پوری
در رسانه‌ها نیز نقد‌هایی به برنامه روز گذشته "من و شما" صورت گرفته است. اما نگاه دو رسانه مهم اصولگرا در این باره جالب توجه است.

روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران در یادداشتی رفتار مجری "تازه به دوران رسیده" را نقد کرد و این رفتار را به روش استفاده از اسپانسر‌ها در تلویزیون مربوط دانست و نوشت: «مجری‌های تازه از راه رسیده و بی‌ادب تلویزیون، تلاش می‌کنند با هتاکی به مهمان‌ها، برای خود وجهه بخرند؛ اتفاقی که یک سر آن به حضور بی‌ضابطه اسپانسر‌ها در برنامه‌های تلویزیونی بازمی‌گردد. اسپانسر باعث می‌شود ضوابط انتخاب مجری در برنامه‌های تلویزیونی جای خود را به روابط بدهد و افرادی که هیچ گونه سابقه و آشنایی با فن اجرا ندارند، ناگهان از برنامه‌های تلویزیونی سردربیاورند.»

خبرگزاری فارس نیز در یادداشتی به چند نکته درباره اتفاق رخ داده در شبکه شما اشاره کرد. حمید محمدی یادداشت نویس این خبرگزاری ضمن اشاره به رابطه ظلی پور با یکی از عوامل فیلم مورد نقد فراستی نوشت: "گمان می‌رود رسانه‌ای مثل تلویزیون، آنقدر بزرگ باشد که اجازه ندهد تسویه حسابی به این روشنی، مقابل دیدگان میلیون‌ها بیننده رخ دهد."

در ادامه یادداشت فارس سوال مهمی نیز مطرح شده است. "برایمان جای سئوال است که چرا پرسشی تا این اندازه مهم که مجری از منتقد سینما می‌پرسد، لابه‌لای عصبانیت‌ها و دعوا‌های این دو گم و گور می‌شود: «آیا سخنان شما توانسته تغییری در سینما ایجاد کند؟»

در ادامه این یادداشت آمده است: «برنامه‌ای مثل «هفت» و سایر برنامه‌های نقادانه تلویزیون در حوزه سینما به همان راهی رفته‌اند که برنامه «نود» فردوسی‌پور رفته است. هیچ‌کدامشان نتوانسته‌اند در جهان هنر و ورزش، اصلاح اساسی ایجاد کنند؛ نه «هفت» روند و رویه فیلمسازی در کشور ما را عوض کرده و نه «نود» جلوی مافیای فوتبال و زد و بند‌های آن را گرفته است. فقط حرف زدن که دردی دوا نمی‌کند.»

فارس در ادامه تاکید کرده است "بعد از سلبریتی‌ها، حالا باید خطر مرجعیت مجریان تلویزیون را جدی گرفت. رسانه‌ای مثل صداوسیما که در سال‌های اخیر، هم به سمت استفاده از چهره‌های شاخص سینما در اجرا رفته و هم به مجریان خودش به اندازه یک مصلح اجتماعی و صاحب‌نظر در تمام علوم و فنون میدان داده، باید دقیق و حساس باشد."
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۴۱ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات