هادی خامنه ای: این راهپیمایی نوعی اعلام رای بود
حجتالاسلام سيد هادي خامنهاي در ديدار تعدادي از دانشجويان و جوانان عضو ستادهاي انتخاباتي مهندس موسوي گفت: نظام جمهوري اسلامي ايران كه به ابتكار حضرت امام (ره) شكل گرفت از ابتدا متكي به آرا مردم بوده و تمام اركان آن مستقيم يا با واسطه با راي مردم انتخاب ميشوند.
وي افزود: تاكيد امام (ره) بر نقش مردم در اداره حكومت منبعث از آموزههاي ديني و اعتقاد به حقوق اساسي انسانها بود كه تا پايان عمر همواره پايبندي خود را به آن نشان دادند.
دبيركل مجمع نيروهاي خط امام ضمن انتقاد از نحوه برگزاري انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري گفت: شور و شوق مردم در اين دوره از انتخابات با ساير دورهها متفاوت بود و مشاركت حداكثري آنان حقيقتاَ حماسهاي بزرگ در تاريخ نظام جمهوري اسلامي ايران بود كه متاسفانه بيم آن ميرود شيريني آن در ذائقه مردم تلخ شود.
عضو شوراي بازنگري قانون اساسي با اشاره به ظرفيتهاي قانوني موجود در قانون اساسي گفت: اگر همانگونه كه رهبري تاكيد داشته از ظرفيتهاي قانوني به درستي استفاده ميشد شايد كار به اعتراضات بعدي نميانجاميد و به نظر من عملكرد دستگاههاي اجرايي و نظارتي از اين نظر زير سوال است.
سيد هادي خامنهاي با يادآوري اقدام امام در تعيين هيات بازرسي در انتخابات سومين دوره مجلس شوراي اسلامي گفت: امروز هم ميتوان هياتي بيطرف و حقيقتياب را با حضور نمايندگان مقام معظم رهبري، نمايندگان نامزدهاي معترض، نمايندگان دستگاه قضايي و نمايندگاني از مجلس تشكيل داد و نتايج كار به صورت شفاف در اختيار مردم قرار گيرد. البته در اين كار طبق قانون اساسي ميتوان با نظر رهبر انقلاب از مشورت مجمع تشخيص مصلحت نظام هم بهره گرفت.
اين نماينده سابق مجلس گفت: آنچه امروز در معرض آسيب است، اعتماد عمومي و در مرحله بعد اعتبار و حيثيت نظام است كه نبايد با سوء مديريت و برخوردهاي جناحي و سليقهاي در دستگاه اجرايي و نظارتي روز به روز تشديد شود.
دبير كل مجمع نيروهاي خط امام با اشاره به راهپيمايي آرام مردم در روز دوشنبه گفت: همه فعاليتها بايد در چارچوب قانوني باشد و بهانه به دست افراد غيرمسوول و مريض داده نشود البته جا دارد از متانت و آرامش مردم و راهپيمايي مسوولانه آنها در كنار حضور متعهدانه مهندس موسوي و ساير چهرههاي سياسي قدرداني كرد.
سيدهادي خامنهاي افزود: به نظر من همين راهپيمايي ميليوني در تهران نوعي رفراندوم و اعلام راي است. مگر همين راهپيماييهاي ميليوني وآرام مردم در سال 57-56 مهمترين معيار امام براي اعلام نظر و همراهي مردم نبود و مگر به اتكا همين راهپيماييها نبود كه تائيد ملت را اعلام و دولت را تشكيل دادند. اتفاقاَ مسوولان نظام هم طي سالهاي گذشته همواره از راهپيماييها به عنوان معياري براي اعلام راي و نظر مردم استفاده كردهاند و از اين شيوه همه ميتوانند استفاده كنند كه هواداران مهندس موسوي هم به سالمترين شكل ممكن از آن استفاده كردهاند.
اگر از همين جمعيتي كه در تهران راهپيمايي كرد و عمدتاَ هم در سن راي بود برآوردي داشته باشيد ميتوانيد راي مهندس موسوي را بيشتر از آنچه كه در تهران اعلام شده دانست اين در حالي است كه همه حاميان او در اين راهپيمايي شركت نداشتند.
حجتالاسلام و المسلمين سيد هادي خامنهاي ضمن انتقاد از اظهارات محمود احمدينژاد گفت: از كسي كه خود را رئيسجمهور منتخب ميداند و قصد دارد مظهر وحدت ملي باشد انتظار ميرود با ادبياتي وزين سخن بگويد. اينكه مخالفان را خس و خاشاك بداند و اعتراضات را به اعتراضات پس از يك مسابقه فوتبال تشبيه كند رفتاري غيرمتعارف و به دور از هنجارهاي پذيرفته شده اجتماعي است. اگر آقايان مايلند كه جامعه را آرام كنند نبايد تحريكآميز سخن بگويند. آن هم در شرايطي كه برخي شهرهاي كشور شاهد اعتراضات مردم به نتايج اعلام شده است.
وي در پايان گفت: من اميدوارم التهابي كه در اين چند روز ايجاد شده با حسن مديريت مسوولان و دلسوزان نظام برطرف شود و حقوق مردم به درستي رعايت شده و آرا آنها پاس داشته شود. شما هم حضور آگاهانه و متعهدانه خود را در صحنه حفظ كنيد و به وظيفه اجتماعي و شرعي خود در چارچوب قانون با حفظ متانت عمل كنيد و انشاءالله دانشجويان بازداشت شده و برخي فعالان سياسي هم در اسرع وقت آزاد شوند. در ابتداي اين ديدار تعدادي از حاضران به طرح نظرات خود پرداختند.