آذر منصوری آخرین وضعیت و تلاش های انتخاباتی اصلاح طلبان را تشریح کرد
امیدواری انتخاباتی اصلاح طلبان
هدف اصلاحطلبان از سازوکار جدید رسیدن به اجماع حداکثری فارغ از سنجش میزان عیار اصلاحطلبی است. یک کارشناس و فعال سیاسی اصلاحطلب بابیان این مطلب تأکید کرد: جریان اصلاحات بیش از هر وقت دیگری به بلوغ سیاسی و فکری و واقعبینی رسیده است و بر همین مبنا در چارچوب شورای سیاستگذاری ائتلاف زمینه پیروزی در انتخابات آتی را فراهم میکند.
فضای سیاسی کشور هرروز بیشتر از روز قبل انتخاباتی میشود و همه احزاب و گروهها در تلاش برای پیروزی بر رقبای خود هستند. جریان اصلاحات در این میان امیدوارانهتر از رقبای اصولگرا فعال است و چهرههای شاخص آن اعتقاددارند که وحدت و انسجام لازم برای ایجاد تغییر در مجلس آتی کاملاً در دسترس است.
رویکردی که طی یک سال گذشته اتخاذ کردند، بهرهگیری از همه ظرفیتها، حضور با قدرت در استانها و انسجام درون این جریان بود. آنها کار حوزههای انتخابیه را به خودشان سپردند و قرار شد که شورای اصلاحطلبان حوزههای انتخابیه و استانها تشکیل شود. در این مدت تأکید شد که این روشن با همکاری احزاب مورداستفاده میگیرد و هریک از احزاب و گروهها میتوانند نقش خود را در استانها ایفا کنند. اکنون در شرایطی که شش ماه تا انتخابات باقی به گفته افرادی همچون محمدرضا عارف خبرهای خوبی از استانها میرسد.
علاوه بر این سازوکار تازهای که در قالب شکلگیری شورای سیاستگذاری ائتلاف تعریف میشود نیز این نوید را میدهد که انسجام موردنیاز برای کسب کرسیهای بهارستان ایجاد شود. اين همان اتفاقي است كه با پايان يافتن مأموریت كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات - به رياست محسن رهامي- و شوراي راهبردي انتخابات - به رياست عبدالواحد موسوي لاري - رخداده است.
اگر امید به ثمربخش بودن این شیوه و خبرهای خوبی که محمدرضا عارف در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی و اهالی فرهنگ و هنر بندر انزلی داد را در کنار هم قرار دهیم میشود اینطور استنباط کرد که آنها از رقیب اصولگرا جلوتر هستند.
عارف در آن جلسه با تأکید بر اينكه هنر اصلاحطلبان اين است كه در شرايط سخت پيروز رقابتهاي سياسي ازجمله انتخابات شوند، گفت: اگر اصلاحطلبان بين خود وحدت و همگرايي داشته باشند ميتوانند با هماهنگي و تفاهم با نهادهاي تصمیمگیری در امر انتخابات مذاكره كنند و تجربه نشان داده است اینچنین مذاكرات به نتيجههاي مثبت منجر ميشود.
رييس بنياد اميد ايرانيان بابیان اينكه جريان رقيب اصلاحات ميخواهد شكست خود در انتخابات رياستجمهوري را در انتخابات مجلس جبران كند، خاطرنشان كرد: خبرهاي خوبي از وحدت و همگرايي جبهه اصلاحات براي انتخابات مجلس در راه است كه اميدوارم همبستگي اصلاحطلبان باعث تشكيل مجلسي قوي، توانا و در شأن ملت بزرگ ايران شود.
او در سفر به گیلان نیز تأکید کرده بود: در شناسايي و معرفي نامزدهاي شاخص بايد توجه شود كه آن فرد بايد علاوه برداشتن ويژگيهاي فردي زمينه رویآوری بالا را هم داشته باشد.
حال باید دید که آیا سازوکار جدید موردپذیرش طیفهای دیگر اصلاحطلب نیز هست یا خیر؟ از سوی دیگر لازم است که نسبت احزاب تازه تأسیس و در راه اصلاحطلبان با این سازوکار مشخص شود. همچنین میتوان پرسید که میزان نفوذ هر یک از احزاب در این سازوکار چقدر است.
فعالان سیاسی اصلاحطلبان با امید به ثمربخش بودن این شیوه اعتقاددارند که هر یک از احزاب با توجه به حوزه نفوذ و اثرگذاری خود نقش ایفا خواهند کرد و اتفاق مهمی که این سازوکار به دنبال آن است، اجماع حداکثری فارغ از سنجش میزان اصلاحطلبی است.
آذر منصوری فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگوی گو با فرارو وضعیت جریان اصلاحات را خوب و امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: با توجه به حساسیت همه گروهها و شخصیتهای اصلاحطلب در مورد شکلگیری انسجام و ائتلاف در مجموعه متکثر اصلاحطلبی این نقطه اشتراک و مورد توافق ایجادشده است که از همه ظرفیتهای موجود استفاده شود.
وی افزود: تجربه انتخاباتهای گذشته این واقعیت را به ما گوشزد میکند که هر زمان انسجام در درون این جریان شکل نگرفته است به دست خود از صحنه سیاست کشور کنار گذاشتهشدهاند و هر زمان که این ائتلاف و انسجام بهدستآمده است توانستهاند نقش قابلتوجهی در عرصه قدرت سیاسی ایفا کرده و در جریان اصلاح روندهای نامطلوب بهخوبی عمل کنند.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در مورد آنچه در انتخابات آتی مورد تأکید است، گفت: با توجه به تلاشی که تاکنون کمیتههای راهبردی درزمینهٔ شکلگیری شوراهای استانی داشتهاند و در این انتخابات بهطورجدی مدنظر است، شرایط امیدوارکنندهای داریم و در اکثریت قریب بهاتفاق استانها ساختار منسجم موردنیاز شکلگرفته است.
منصور ادامه داد: موضوع قابلتوجه این است که در این انسجام از ظرفیتهای احزاب و شخصیتهای مؤثر اصلاحطلب که میتوانند در حوزههای انتخابیه بهعنوان نیروهای اثرگذار عمل کرده و موجب تقویت بنیه اجتماعی اصلاحطلبان شوند، بهره گرفتهشده است.
وی در رابطه با سازوکار شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان و میزان اثرگذاری آن نیز گفت: این سازوکار نگرانیهایی که از عدم شکلگیری انسجام و آسیبهای وجود داشت را بهطورجدی رفع میکند زیرا بر اساس این سازوکار هر یک از گروهها، احزاب و شخصیتهای اصلاحطلب با بیشترین اجماع و انسجام حاضر میشوند و بهاینترتیب میتواند در مجلس آتی تغییراتی را رقم زد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب توضیح داد: شورای هماهنگی اصلاحات متشکل از احزاب است و احزاب در استانها و حوزههای انتخابیه از همه ظرفیتهای خود برای معرفی کاندیدا، افزایش مشارکت سیاسی مردم و موفقیت در انتخابات استفاده میکنند اما ساختار جدید به این خاطر ایجادشده است تا در جهت اجماع حداکثر حرکت کنیم لذا ساختاری متشکل از دبیران کل شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، شورای مرکزی و کمیته راهبردی، همه احزاب و شخصیتها و گروههای وابسته به جریان اصلاحات است تا هر یک از اینها بتوانند درزمینهٔ ایجاد وحدت و انسجام نقش ایفا کنند.
به گفته وی شورای سیاستگذاری به نحوی طراحیشده است تا هر یک از جریانها و گروههای منتصب به اصلاحات در حلقه سیاستگذاری قرار بگیرند و از مجموع نیروهای اصلاحطلب استفاده شود.
منصوری در پاسخ به این سؤال که احزابی مانند اتحاد ملت، ندا و حتی جبهه ایستادگی که صحبت از حضور آن است در این سازوکار چگونه نقش ایفا خواهند کرد، گفت: همه احزابی که در جریان اصلاحات بهنوعی مطرح هستند اعم از احزاب تازه تأسیس منتصب به اصلاحات با یک نگاه واقعبینانه در درون این سازوکار نقش خواهند داشت زیرا ما نمیخواهیم که شاهد تکرار تجربیات تلخ گذشته باشیم.
وی افزود: اینکه احزاب چقدر اثرگذار باشند به حوزه نفوذ آنها و اینکه در بزنگاه انتخابات چقدر اثرگذار هستند، بستگی دارد اما تلاش سازوکار مورداستفاده اصلاحطلبان این است که از همه ظرفیتهای موجود استفاده شود و فارغ از اینکه عیار اصلاحطلبی احزاب و افراد در چه سطحی است و زاویه آنها با اصلاحات چقدر است، به اجماع حداکثری فکر کنیم.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در ادامه گفت: به نظر میرسد که مفیدترین سازوکار برای رسیدن به انسجام و اتحاد همین شورای سیاستگذاری است و انشالله که در انتخابات آینده با یک رویکرد مدبرانه و اثرگذاری رهبر اصلاحات این را نشان خواهیم داد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا موج ایجاد محدودیتهای جدید شامل فراخواندن اعضای حزب اتحاد ملت و یا تذکر و تحتفشار قرار دادن رسانههای اصلاحطلب که از حالا شروعشده است، میتواند مشکلی در مسیر موفقیت اصلاحطلبان ایجاد کند یا خیر؟ گفت: سختترین انتخاباتی که پشت سر گذاشتیم، انتخابات سال 92 بود. قاعدتاً وقتی صحبت از انتخابات میشود و برنامههای یک جریان سیاسی برای پیروزی در آن میشود آن برنامهها با توجه به همه محدودیتها و فرصتهای موجود تدوینشده است.
منصوری ادامه داد: اصلاحطلبان خودشان را جزئی از مجموعه نظام میدانند و از هر فرصتی برای اثرگذاری و بهبود روندها و عملکردهای موجود استفاده میکنند. در این مسیر محدودیتها و موانع را هم با توجه به انتخاباتهای گذشته میشناسند لذا این مسائل مانع جدی برای ادامه مسیر ما باهدف تقویت منافع ملی و بهبود ساختار عملکردهای کشور نیست.
وی خاطرنشان کرد: طبیعی است که جریان رقیب بخواهد در این شرایط با ایجاد فشار و شکل دادن یک پروپاگاندا بر اصلاحطلبان فشار آورد اما نمیتوانند مانع تداوم حضور این جریان در انتخابات آینده باشند. از سوی دیگر اصلاحطلبان نسبت به یک دهه گذشته به بیشترین بلوغ سیاسی، فکری و واقعبینی رسیدهاند و بر همین اساس در راستای اجماع حداکثری میکوشند.