این تحول نظام سلامت است؟

طرح تحول نظام سلامت که به عنوان هدف اصلی دولت یازدهم از آن نام برده میشود و هنوز برای بسیاری از مردم جامعه قابل لمس نبوده، به مانند داستان آن ردای معروف شده که خیاطی خاص برای شخصی ویژه دوخته و هرکسی قادر به دیدن آن نیست.
متاسفانه اینجانب هم جز آن دسته از افراد آن داستان معروف در آن مقطع زمانی نیستم که قادر به مشاهده آن لباس فاخر نبوده و همچنین این جسارت را در خود میبینم که از خیاط و و سفارش دهنده، به مانند یک نابینا که به توصیف قانع میشوند پرسش کنم.
شاید عیب در بینش و فهم من بوده که در زمره ستایشگران صاحبان این طرح بزرگ نیستم و علاقه دارم اینجامهٔ به توصیف دیگران قشنگ را بر تن هموطنان علی الخصوص هم استانیهای عزیز خود ببینم.
چون نه اکنون آن مقطع تاریخی آن داستان است نه مردمان امروز ما رعایای آن قصهاند.
بنده (شاید دیگرانی همچون اینجانب) سئوالاتی در ذهنشان بوجود آمده که ابتدا قصد آن کردم بصورت علمی دسته بندی نموده و طرح نمایم (طرحهای کوتاه مدت و میان مدت و بلندمدت) ولی ترجیح دادم برای بهتر فهمیدن خود با زبان ساده مطرح کرده و جواب ساده بگیرم:
۱ - هر روز این طرحها که ظاهرا روند صعودی داشته، با توصیفات کلی و اختصاص بودجههای کلان مطرح میشود، به چه علت در جامعه سلامت استان هیچ تغییری احساس نمیشود؟
۲ - به راستی چه مقدار به فضاهای درمانی استان افزوده شده است؟
۳- چه تعداد پرسنل به کادر پزشکی استان- این جامعه فداکار- اضافه شده است؟
۴ - بهداشت مناطق به چه میزان توسعه پیدا کرده است؟
۵ - کدام داروی پرمصرف بیماران ارزانتر شده است؟
۷- ویزیت پزشکان چند درصد ارزانتر شده است؟
۸ - چه تجهیزات و لوازم پزشکی به فضاهای درمانی استان اضافه گردیده است؟
۹- چه پژوهشهایی درباره ریزگردها- بطور خاص در خوزستان- صورت گرفته و آیا نوع بیماریها و اثرات آن و همچنین نحوه پیشگیری (براثر عامل ریزگردها) توسط این موسسات درمانی پژوهشی علمی مشخص گردیده است؟
۱۰- آیا نوع بیماریهایی که ازاین طریق بوجود میآید و در حال گسترش بوده را به مسئولین رده بالا خود گزارش دادهاید؟ و آنها را با مردم که خط اول این آسیبها هستند، در میان گذاشتهاند؟ چرا مردم قانع و مهربان ما بایستی تاوان نظارت بد و سهل انگاری بعضیها را در قبال این پدیده غیرطبیعی- دست ساز بوجود آمده است - از جیب خود پرداخت نمایند؟
(رایگان نمودن درمان و دارو جهت کمک به افراد مبتلا شده به بیماریها بدلیل عامل ریزگردها تا زمان بر طرف شدن پیش بینی شده است)
به چه دلیل نظام سلامت کشور تقبل پرداخت این خسارات را (حداقل در حد درمان عمومی) به عهده نمیگیرد؟ آیا توزیع ماسک آن هم مشخص نیست که با چه قیمتی از جیب بیت المال حساب شده، کفایت درد و آلام این مردم را میکند؟
آیابهتر نیست مسولین محترم با شجاعت، جسارت و خارج از دیدگاههای سیاسی امانتی را که مردمی به دست انان سپردهاند به درستی مراقبت کنند و از اهمال کاری پرهیز و دوری نمایند؟
شاید عنوان فرمایید یکی از ویژگیهای این طرح افزایش تعداد بیمه شدگان باشد، اما باید پرسید که آیا با وجود همان امکانات محدود قبلی که بیمه شدگان سابق را جوابگو نبود، این افزایش مراجعین که باعث کاهش کیفیت خدمت رسانی شده سطح نارضایتی بیمه شدگان را نسبت به سیستم سلامت استان بالا نبرده است؟


