ترنج موبایل
کد خبر: ۱۹۲۸۶۹

آیا وزارت علوم از رئیس دانشگاه منصوب خودش حمایت کرده است؟

فردی که در دوره کارشناسی در دانشگاهی وضعیت چندان مطلوبی نداشته در سال ۱۳۸۸ وارد مقطع کارشناسی ارشد رشته فلسفه غرب در دانشگاه علامه طباطبایی می‌شود. در این دوره نیز از نظر درسی وضعیت نامطلوبی پیدا می‌کند. بطوری که از چند درس نمره قبولی کسب نکرده و پایان‌نامه اش نیز به نظر استادان راهنما و مشاور از کیفیت لازم برای دفاع برخوردار نبوده است.

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- مصطفی شريف*؛

اخیراً داستان غم‌انگیزی را شاهد بوده‌ایم که مسئوولین و دست اندرکاران ذیربط بیان کرده و یا در سایت‌های مختلف و با عناوین گوناگون گزارش شده است.

فردی که در دوره کارشناسی در دانشگاهی وضعیت چندان مطلوبی نداشته در سال 1388 وارد مقطع کارشناسی ارشد رشته فلسفه غرب در دانشگاه علامه طباطبایی می‌شود. در این دوره نیز از نظر درسی وضعیت نامطلوبی پیدا می‌کند. بطوری که از چند درس نمره قبولی کسب نکرده و پایان‌نامه اش نیز به نظر استادان راهنما و مشاور از کیفیت لازم برای دفاع برخوردار نبوده است.

رئیس قبلی دانشگاه مداخله کرده (به چه دلیل؟ برما هم پوشیده است و شايد هم نباشد) تا ایشان این مرحله را پشت سر گذارد و بدون کنکور و به عبارتی با پایمال کردن حقوق دیگر فرزندان این آب و خاک که احتمالاً صلاحیت‌های علمی و اخلاقی بیشتری نسبت به وی داشته‌اند، وارد دوره دکتری دانشگاه شود. به عبارت دیگر نامبرده با دخالت ارکان اجرایی و نه علمی دانشگاه، بدون رعایت ضوابط علمی وارد دوره دکتری رشته فلسفه می‌شود.

در این دوره نیز به دلیل ضعف علمی توانایی گذراندن دروس خود را نداشته و درنتیجه از عهده امتحانات مربوطه و حد نصاب لازم برنیامده و لذا مجاز به امتحان جامع دکتری نشده است. فعل و انفعالاتی صورت می گیرد (از جمله دخالت در نمرات امتحانی گذشته) و بالاخره با هر ترفندی که بوده است، می‌رود تا فرد مورد نظر مدرک دکتری را به هر قیمتی که شده است از دانشگاه علامه اخذ نماید.

حال سوال این است، کسانی که اینگونه امتیاز دکتر شدن را به دست می‌آورند. آیا صلاحیت لازم برای تصاحب کرسی معلمی دانشگاه را دارند (مهم نیست از کدام دانشگاه) آیا می‌شود فرزندان و جوانان این کشور را به دست آنان داد تا تربیت کنند؟ آن هم تربیت اسلامی؟ آیا اسلام اجازه می‌دهد؟ کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی که مسئوولیت ذاتی نظارت بر قوانین و دستگاه‌هاي اجرايي را دارد، آیا در پی تحقیق و بررسی برآمده است؟ آیا از وزارت علوم خواسته است تا موضوع ورود چند هزار نفر در مقطع دکتری و .... که بدون کنکور و رعايت قوانين به آموزش عالی وارده شده‌اند را بررسی و گزارش کند؟

اما سوال دیگری که مطرح می‌شود این است که رئیس جدیدی که طاقت تحمل چنین فجایع علمی در دانشگاه را ندارد، و همواره مورد هجمه‌های گوناگون است، چگونه و توسط چه نهاد، سازمان و یا افرادی باید مورد حمایت قرار گیرد؟ مدتی است این سوال و یا بهتر بگویم این گلایه‌ها برای بسیاری از استادان دانشگاه علامه طباطبایی مطرح شده است.

همه بايد بدانند رئیس فعلي دانشگاه علامه مورد تایید و حمایت قاطبه استادان دانشگاه است و مجمع صنفی دانشگاه به عنوان مرجعی که نمایندگی صنفی همه استادان دانشگاه را دارد و همه هم و غم خود را مصروف این وظیفه می‌کند، در این خصوص از رئیس و همه استادانی که مورد توهین این فرد قرار گرفته‌اند دفاع می‌کنند. رئیسی که به شهادت جلسات و بیانات مختلف مورد تأیید کارمندان دانشگاه و نیز مورد تایید اکثریت دانشجویان است، رئیسی که مورد تایید شورایعالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است، رئیسی که مورد تایید وزارت علوم و شخص وزیر محترم علوم است و آنطور که ما شاهدیم از بسیاری از حقوق مربوط به شخص خودش، گذشته است. از ايشان چگونه باید حمایت شود؟ آيا وزارت علوم و ديگر مراجع ذيربط به وظيفه خود عمل كرده اند؟

*عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۵ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات