ترنج موبایل
کد خبر: ۹۱۹۶۴۲

کدو تنبل فقط برای هالووین نیست؛ از خواص این میوه نارنجی و تخمه آن چه می‌دانیم؟

کدو تنبل فقط برای هالووین نیست؛ از خواص این میوه نارنجی و تخمه آن چه می‌دانیم؟

یک از میوه‌هایی که شاید این روزها نامش را بیشتر بشنویم، کدو تنبل است؛ میوه‌ای که در کنار ظاهر تزئینی خواص تغذیه‌ای بسیار دارد.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- این روزها به مناسبت هالووین شاید نام کدو تنبل را بسیار شنیده باشیم؛ میوه‌ای که معمولا پای ثابت جشن هالوین به حساب می‌آید؛ اما جدای از ظاهر تزئینی آن برای، متخصصان خواص فراوانی را نیز برای آن ذکر می‌کنند. 

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، هرساله ماه اکتبر که فرامی‌رسد، به مناسبت هالووین که ۳۱ اکتبر برگزار می‌شود، کدوتنبل توجه افراد زیادی را به خود جلب می‌کند و انواع تزئین شده و تراش خورده آن به همراه فانوس‌های درخشانی که در آن است، صحنه‌های زیبایی را خلق می‌کند. 

اما به محضی که این مراسم تمام می‌شود، بسیاری از ما این میوه دوست داشتنی را از یاد می‌بریم. همین مسأله نیز نکته‌ای منفی به شمار می‌رود؛ چرا که کدو تنبل و دانه‌های آن منابع غنی تغذیه‌ای به شمار می‌روند که بایستی جایگاه دائمی در آشپزخانه هر کدام از ما داشته باشند؛ نه آنکه تنها برای هالووین به سراغ آن برویم. 

1441

درخشش طلایی سلامتی

اما پشت رنگ نارنجی روشن کدو تنبل، ثروتی از مواد مغذی نهفته است. کدو تنبل غنی از کاروتنوئیدها (Carotenoids) است؛ رنگدانه‌های گیاهی که سبب روشنی رنگ این میوه می‌شود. بتا کاروتنوئید که فراوان‌ترین است، در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود که برای بینایی، سلامتی پوست و عملکرد ایمنی بدن مفید است. 

پژوهش‌ها نشان می‌دهد در رژیم‌هایی که غذاهای غنی از کاروتنوئید به مقدار زیاد وجود دارد، سبب می‌شود فرد کمتر دچار التهاب شده و خطر بیماری‌های مزمن از بیماری قلبی گرفته تا برخی سرطان‌های خاص کاهش یابد. 

1440

میوه‌ای فراتر از خواص رنگدانه‌های گیاهی آن

کدو تنبل همچنین منبع خوبی برای ویتامین سی (vitamin C) است که دفاع ایمنی بدن را تقویت کرده و سبب تولید کلاژن برای سلامتی پوست می‌شود. علاوه بر اینها، پتاسیم بالای این میوه به سلامت قلب کمک کرده و به متعادل کردن سدیم اضافی در رژیم‌های غذایی مدرن کمک می‌کند. 

سرو یک وعده غذای پخته شده با کدوتنبل، (در حدود ۱۰۰ گرم) حدود ۲ گرم فیبر فراهم می‌کند که به تثبیت قند خون و سلامتی روده کمک کرده و برای مدت زمان بیشتری به شما احساس سیری می‌دهد. همچنین شیرینی طبیعی آن راهی هوشمندانه برای افزودن طعم و نیز غلیظ کردن سوپ‌ها و حتی اسموتی‌هاست؛ بی‌آنکه نیازی به قندهای تصفیه شده داشته باشیم. 

آیا همه کدوتنبل‌ها خوردنی هستند؟ 

اگرچه معمولا کدوتنبل‌های بزرگ مزرعه‌ای که برای تراش دادن و کنده کاری در مراسم هالووین استفاده می‌شود را نیز می‌توان به سوپ تبدیل کرد؛ اما معمولا آن‌ها طعم خوشمزه‌ای ندارند. بهترین کدوتنبل‌ها برای خوردن، کدوتنبل‌هایی هستند که کوچکتر و متراکم‌تر بوده و در هر لقمه از آن، پر از مواد مغذی نهفته شده است. 

1439

سوپ درست شده با کدوتنبل که مناسب فصل پاییز و زمستان است

تخمه کدو تنبل

اگر گوشت کدوتنبل را به منزله بدن این میوه در نظر بگیریم، تخمه کدو ضربان قلب آن محسوب می‌شود. تخمه کدو تنبل جزو منابع غنی مواد معدنی، به خصوص روی (زینک)، منیزیم و سلنیوم است که همگی این مواد معدنی، نقشی کلیدی را در ایمنی بدن، سلامت روده و تعادل هورمونی ایفا می‌کند. 

بطور مثال روی (زینک) برای تولید و فعالیت گلبول‌های سفید که خط مقدم بدن در برابر بیماری است، نقشی حیاتی دارند. کمبود همین روی (زینک) ممکن است شما را مستعد ابتلا به سرماخوردگی کرده و یا سبب شود به سختی بتوانید از بیماری بهبود یابید. 

در همین حال سلنیوم نیز به تنظیم التهاب کمک کرده و از تیروئید که بر متابولیسم و پاسخ ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد، حمایت می‌کند. 

همچنین منیزیم که در رژیم‌های غذایی مدرن اغلب کم است، به آرامش عضلات، کیفیت خواب و تنظیم حرکات روده کمک می‌کند. بسیاری از افراد دریافته‌اند که مصرف مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند تخمه کدو تنبل (یا دانه چیا، سبزیجات برگدار و پودر کاکائو) می‌توانند به کاهش اضطراب، تسکین سندرم پای بی‌قرار و حتی بهبود عمق خواب کمک کند.

1438

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات